web analytics
2024-04-12

Faliújság 2005

IdőEseményLetöltések
2005.01.15Az Egyesület közgyűlése hozott Döntések:
Tisztségviselők megválasztása
Az Egyesület elnöksége:
– elnök – Mészáros Károly;
– elnökhelyettesek – Radics Anna; Horváth János
A Tömegsport Szakosztály vezetősége:
– szakosztályvezető: Róth Balázs;
– vezetőségi tagok: Avar András; Emmer Attila.
A Tájfutó Szakosztály vezetősége:
– szakosztályvezető: Reszter Szabolcs;
– vezetőségi tagok: Pénzes Mária; Marganits Sándor.
Elfogadásra került a 2005. évi költségvetési- és feladatterv, illetve a közhasznúsági jelentés
Jutalomba részesültek a 2004. évi országos bajnokságok helyezettjei: Novák Martina; Radics Anna; Gillich György (részére később adjuk át a díjat)
Az értekezlet után kellemes hangulatban ünnepi díszebédet tartottunk.
Meghívott vendégeink:
A tatai alakulatok képviselői (nem jelentek meg)
Sárközi József – a Tata város képviselő testület tagja
Bátori József – Elekrtovill 82 Kft. (nem jelent meg)
Köszönjük a sporttársaink részvételét és aktivitását.
Jegyzőkönyv
2005.02.04Születésnapi buli Rév-Komáromban. A Tájfutók köszöntötték az első negyedévi születésnapos tagjait. Képek a Fotóalbumban.
Nagy siker volt az 1. Agostyáni Crossfutás a Tömegsport Szakosztály rendezésében. Csodálatos téli idő, kellemes futópálya, jó hangulat.
A verseny eredménylistája a Tömegsport Szakosztály lapján
2005.02.04Megyei Tájfutó Szövetség elnökségi ülése
Véglegesség vált a megyei versenyek ideje és helye. Bővebben a tájfutó versenynaptárban
2005.02.15Kellemes hangulatú kirándulást terveztünk és  hajtottunk végre február 18-20 között Szlovákiában, ahol Jasenska Dolina  és Krahule sípályáin riogattuk a síelő embereket. Volt aki a lesiklást  választotta, volt, aki a sífutást, de sokan voltak a gyalogos kirándulók  is. Néhány kép az eseményről a fotóalbumban.
2005.03.03A Komárom -Esztergom Megyei Tájfutó Szövetség  megbízásából 2005. március 21-én a TTT rendezi a Megyei Diákolimpiát,  amely egyben a Kultsár István Középiskolai Kupa
2005.03.10Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Berbécs Sanyi  bácsi felesége elhunyt. Temetése a tatai új temetőben 2005. március  17-én 13.00-kor lesz. Emlékét megőrizzük. Velünk volt
2005.03.21Megrendezésre került a  Komárom-Esztergom Megyei Diákolimpia. Részletek a versenyek, illetve a  Fotóalbum oldalain. A versenyt hagyományteremtő céllal rendeztük meg most első ízben.
Gratulálunk a résztvevőknek
2005.03.24Megkezdődött a „Bevetés Próbák” rendezvénysorozat  előkészítő munkája. Egyesületünk komoly koordináló szerepet kapott a  versenyek megrendezésében és lebonyolításában. Bővebb információk a  http://www.bevetes.hu/ honlapon
2005.03.27Nagy sikerrel zajlott le a Tájfutó Szakosztály  által szervezett disznótor. Sajnos a tervezettnél kevesebb részvétellel,  de annál több zabálással és ivással. Köszönet Hamutiprónak, aki a  területet adta és a mi „Béláinknak”, aki a kést és a szaktudást
2005.04.23.Megtörtént a „Bevetés Próbák – 2005” .
Köszönet a dandár vezetőségének és a kijelölt állománynak a nagyszerű előkészítő munkájáért. Gratulálunk a résztvevőknek és sok sikert kívánunk az országos döntőbe jutott csapatoknak.
A  versenyről:
Eredmények I. korcsoport; II-III. korcsoport; Képek – Az  eseményről megjelent cikkek: – Magyar Honvéd; – 24 Óra (megyei napilap)
2005.04.25Megállapodást kötöttünk Zentai József  vállalkozóval egy térkép elkészítésre a Simon Lajos ev megrendezése  érdekében. A térkép ára 227.500 + ÁFA
2005.05.12Felkerültek a honlapra a következő versenyek.
1./ Megyei Tájfutó Kupa 3. fordulójának kiírása
2./ A majdnem véglegesnek mondható kiírások a Simon Lajos emlékversenyről
2005.05.16Kellemes versenyen és természeti környezetben köszöntöttük fel a születésnapjukat ünneplő sporttársainkat a Honvéd Kupán.
2005.05.22Lezajlott a Megyei Tájfutó Kupa 3. fordulója. A  nevezési szám az eddigi megyei versenyeink közül a legmagasabb volt.  eredményeket a „Versenyeink” rovatban találod. A verseny végén értékes  ajándéktárgyak kerültek kisorsolásra a résztvevők között, majd néhány  vállalkozó szellemű rendező a tekepályán fárasztotta magát tovább  Rév-Komáromban
2005.05.31A Tata Város Önkormányzatához benyújtott pályázatunkat, illetve a KEM Közgyűléshez beadott pályázatunkat is elutasították.
2005.06.02A HM ReCreatív Kht. Bekérte a pályázati költségvetés tervezetet, a megnyert pályázat alapján
2005.06.04A végleges kiírás és a terepről készült fényképek (köszönet Popeynek) felkerültek a Simon Lajos Emlékverseny honlapjára
2005.06.12Kész István nyá. ezredes sporttársunk 2005. június 12-én váratlanul elhunyt.
Kész Pista a korábbi THAC Tájfutó Szakosztály alapító tagja volt, és alapító tagja volt a TTT egyesületnek is.
Egész  életében a sport éltette. Karatézott, cselgáncsozott, atletizált,  ejtőernyőzött és az utolsó 15 évben a tájfutás volt a kedvenc sportága.  Az ARAK Kupa F65 kategóriájának sikeres végrehajtása után büszkén  hagyott itt minket és mindazokat, akik tisztelték, szerették életkedvét,  humorát és segítőkészségét. Ma 13 órakor fogta meg az utolsó 100-as  pontját.
Ha van a túlvilágon élet biztosak vagyunk benne, hogy kistekkelt pályával vár minket, amikor mi is odaérünk arra a bizonyos  rajtvonalra. Emléke, legendái és anekdotái tovább élnek. Pista Bácsi  velünk volt. Temetése Tatán a Kocsi Úti temetőben 2005. június 17-én  11.00-kor katonai tiszteletadással történt
2005.06.20Az egyesület számlájának kezelése mostantól a  netbankon keresztül valósul meg. A belépéshez szükséges ismereteket az  illetékesek megismerték
2005.07.11Véglegesen nyilvánvalóvá vált, hogy a MH  kivonta  magát a verseny rendezéséből. Kellemetlenül érintett minket. Egy 13  éves hagyomány szűnt meg, több száz ember csalódott bennünk,  valószínűleg a végét jelenti egy a katonákhoz igen közel álló verseny  további megrendezésének, ahol évek során több, magas szintű katonai  vezető is képviselte magát, pozitív értékelést adva.
A döntés hátterét nem értjük, mert következetlen és ellentmond a tömegsport melletti propagandának.
Bennünk megvan a szándék a hagyomány folytatására, a jövő még nem dőlt el
2005.07.25Lezajlott a 13. Simon Lajos Tájfutó Emlékverseny és a kísérő versenyei. Eredmények a verseny honlapján.
2005.08.26Megkezdődött a Megyei Tájfutó Kupa 5. fordulójának előkészületei. Információk a verseny honlapján
2005.08.29Leadásra került az MTFSZ részére a 2006. évi Simon Lajos ev és a Tatai Honvéd Kupa megrendezésével kapcsolatos nyilatkozat
2005.09.02Többen felajánlották az egyesület részére a  személyi jövedelem adójából az 1 % -t, azonban az egyesület még nem  működik 2 éve ezért sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy ezt nem  kapjuk meg.
2005.09.112005. szeptember 10-én megtartottuk a Megyei Tájfutó Kupa 5. fordulóját 51 fő részvételével. Gratulálunk a helyezetteknek.
Ugyanezen a napon este Koppánymonostoron születésnapi rendezvényt tartott a tájfutó szakosztály.
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK:
– Tóth István Tibor; – Varga Béla; – Langschadl József; – Törjék György (50 éves) – Pokornyik Tibor; – Federics Éva
2005.09.292005. szeptember 29.én az egyesület 9  fő részvételével részt vett a Honvéd Sportegyesületek Országos  Szövetsége által rendezett első országos sportnapján, ahol remek  eredményeket értünk el.
A  csapat a légpisztoly, illetve légpuska versenyszámban az első helyet  szerezte meg.(Radics Anna, Venczelné Tóth Mária, Orbán Éva, Berbécs  Sándor, Horváth János, Godó László, Mészáros János, Mészáros Károly).  4x50m-es senior úszóváltó harmadik helyet szerezte meg. (Radics Anna,  Berbécs Sándor, Godó László, Mészáros Károly)
2005.10.292005. október 29-én Kész István emlékkiállítás  nyílt a tatai HEMO-ban, Pista-bácsi fotóiból, videofilmjeiből,  éremgyűjteményéből és az általa gyűjtött sportrelikviákból. A kiállítást  a hozzátartozók, barátok és volt sporttársai előtt Sárközi József  nyitotta meg, majd kötetlen beszélgetés folyt az együttes, közös  emlékekről. Még életében megígértük az Öregnek, hogy sörrel locsoljuk  meg a sírját születésnapján. Kicsit morbid, de megható megemlékezés a  temetőben ért véget. Nem felejtünk el.
2005.11.19Komáromban megtartottuk a Tájfutó Szakosztály  éves beszámoló taggyűlését. Megemlékeztünk az év folyamán elhunyt  sportolóinkról. Az értekezleten az 2005. év eredményeiről és a  szakosztály anyagi helyzetéről történt egy beszámoló, amit a tagság  elfogadott. Egyeztettük, illetve pontosítottuk a 2006. év feladatait,  versenyeit. További napirendi pontként a szakosztályt érintő egyéb, de  fontos kérdéseket vitattuk meg. A tervezett egyenruhánk próbája után egy  szerény ebéd mellett tortával köszöntöttük a születésnapjaikat ünneplő  sporttársainkat. Részletes jegyzőkönyv az egyesület levéltárában  megtalálható. Két fő – legnagyobb sajnálatunkra, egyéb okok miatt –  kilépett a szakosztály tagságából, részükre további sportsikereket  kívánunk.
2005.12.03Lezajlott a Megyei Tájfutó Kupasorozat  utolsó versenye a Mikulás (Hóember) Kupa /Mottó: Találd meg Hófehérkét/  Pusztavám-Csukató területén. A versenyen 41 fő teljesítette a  furfangokkal megtűzdelt pályát. A rendezőgárda (11 fő) a versenyzők jó  hangulatának biztosítása érdekében az alábbiakat biztosították:
– Leves; Értékes emlék és ajándéktárgyak sorsolása; élőzene; buli; vetélkedő; szálláshely; mindent kielégítő büfészolgáltatás.
Köszönjük a részvételt
2005.12.04A HOSOSZ (Honvéd Sportegyesületek Országos  Szövetsége) 2005. december 14-i díjkiosztó ünnepségén AVAR ANDRÁS a TTT  sportolója díjat vehetett át az éves sportteljesítményéért. Gratulálunk.  A díjakat Erdélyi Lajos dandártábornok a HM HPFO főosztályvezetője adta  át.