web analytics
2024-05-30

Warhammer Team

Stratégiai Táblajáték szakosztály

A  szakosztály a MH 25. Gépesített Lövészdandárral kötött együttműködési  szerződés után kapott lehetőséget arra, hogy színesítse az egyesület  szakosztályainak palettáját. Kiváló szellemi fejlődésre és állóképesség  növelésére alkalmas az a tevékenység, amit végeznek Több alkalommal  bemutatkoztak már elsősorban Tatán, de más városban és településen is  tartottak bemutatókat és toborzó utakat.

Szakosztályvezető

Giczi István

  • giczipower@gmail.com
  • +36 30 247 0633

Statisztika

Létszám: 25 fő

Megjelenés a FB-on

Tatai Wargame Klub – Kattints a képre

RENDEZVÉNYEK

A  CALL OF WAR rendezvényt elsőként 2008-ban rendeztük meg. Az eredeti  célunk az volt, hogy a hazai versenyzők egy nívósabb rendezvényen  küzdhessenek meg a nemzetközi játékosokkal. Ezen kívül nem titkolt  célunk volt, hogy egy olyan versenyt indítsunk útjára, amely elszakad a  Budapest központúsághoz. Lévén a verseny ötletgazdája is Tata gyönyörű  városának lakója, így egyértelmű volt melyik várost válasszuk. Ezen két  tényező is nagyban hozzájárult, hogy már az első alkalommal jelentős  számú osztrák és szlovák versenyző vett részt a megmérettetésben.

Fontosnak  tartjuk kiemelni, hogy az elmúlt közel 5 év alatt a CALL OF WAR ki  tudott emelkedni az igen sűrű hazai rendezvény naptárból.

Számos ok közül az egyik a színvonalas környezetet – ami a versenyt előkészítőket és a várost dicséri -, valamint a zökkenőmentes és kiválló lebonyolítást.  Minden verseny két napos, és ez alatt az idő alatt sosem volt még  panasz. Számos versenyző egyszerűen a jó hangulatért, a remek társaság  miatt érkezik – élvezve a játékot és a hétvégét.

A jövőben szeretnénk  ezt a versenyt még jobban megismertetni az új és régi játékosokkal, a  környező országok hobbistáival. Minden évben sikerül apróságokkal tovább  javítani a verseny hangulatát, és egyre több játékost rávenni, hogy  eljöjjön. Természetesen a jövőre nézve is vannak még elképzeléseink,  terveink és lehetőségeink. Ezeket azonban csak a helyszínen fogjuk  felfedni, így ha kíváncsi vagy gyere el és játssz velünk!

Komárom-Esztergom Megyei Wargame Klub:

A klub tevékenységének központi eleme táblás – figurás stratégiai játék. A kiemelt játék, amellyel a klubtagok foglalkoznak a Warhammer 40k táblás – figurás stratégiai játék.

A klub játékosai egyéb játékok világába is szívesen bevezetik az érdeklődőket, amelyeket szintén ki lehet próbálni:

Horus Heresy; Kill-team; Necromunda; Adeptus Titanicus; Aeronautica Imperialis; Apocalypse; Warhammer Fantasy; Operation World War II; Star Wars Legion.

Szoros kapcsolatunk alakítottunk ki az esztergomi játékosokkal.

Játékosokaink rendszeres résztvevői a KJM rendezvénynek, amely havi rendszerességgel kerül megrendezésre Esztergomban. Köztes időben pedig mindenkit várunk a tatai klubhelyiségben kikapcsolódásra.

Mivel a játék kreativitást, kézügyességet, stratégiai érzéket, probléma megoldást kíván, olyan készségeket fejleszt, amely az élet más területein is hasznosak. Olyan társas illetve egyéni elfoglaltságot kínál, melyhez hasonló kevés akad.

PROGRAM lehetőségek:

– Bemutató játékok terepasztalokon (a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a játékot tapasztalt játékosaink segítsége mellett)

– Bemutató festés (A játékhoz szükséges kellékek készítésének módja, festése, annak kipróbálása).

– Könyvek a játék háttérvilágáról, kiadványok, sok-sok anyag magáról a játékról.

– Segítség minden érdeklődőnek és bevezetés ebbe a nagyszerű világba.