web analytics
2024-07-24

Bemutatkozunk

Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: 1200/Pk.60.69/2004/4.

A szervezet nyt. száma: 11-02-0001520

Adószám: 18614828-2-11

Számlaszámok: MBH Bank Zrt.

– Fő számla: 63200030-11023517

– Alszámlák: 63200030-11053466; 63200030-11053473; 63200030-11053480

Statisztikai számjel: 18614828-9262-521-11

Székhely: 2890 Tata, Május 1 út 53/B.

E-mail: ttt.tata.2004@gmail.com

Telefon: +36 30 575 4324


Az  egyesületünk 2004. évben alakult meg az akkor a Tatai Honvéd AC egyesületben működő Szabadidősport és Tájfutó Szakosztály tagjaiból. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság 2004 szeptember 30-án kelt végzése 2004. október 20-án vált jogerőssé.

Alapszabályunkban célként fogalmazódik meg, hogy tevékenységünk kiterjed a katonák, illetve az MH ellátási körébe tartozó sportolók foglalkoztatására is, lehetőséget és módot nyújtva a  kiképzési időn túli sport és szabadidő szervezett folytatására.

Tagjai vagyunk a START lapon felsorolt szövetségeknek

Az  egyesületnél a sportszakmai feladatokat a választott vezetők és az aktivistáink térítésmentesen végzik. Tevékenységük nélkülözhetetlen az egyre magasabb színvonalú feladat végrehajtása érdekében. A helyi katonai alakulattal kötött együttműködési megállapodás mérföldkőnek számít az egyesület történetében, hiszen az így használható sportobjektumok fellendítették a sportszakmai tevékenységünket.

Alapító  szakosztály a Tájfutó Szakosztályunk volt, ahol igen komoly szakmai  munka révén évente több mint 25 rendezvényen ismertetjük meg a  tájékozódási sport szépségeit haladóknak, kezdőknek és gyerekeknek, ritkán mozgáskorlátozott sportolóknak is. A szakosztály szakmai tevékenysége országosan is elismert, versenyeink rendezése minden követelménynek megfelel. Tagságunk területi összetétele szerteágazó. Tata, Komárom, Baj, Tatabánya, Környe, Dunaalmás, Vértesszőlős, Ászár, Baj, Vác, Dorog, Esztergom. Mindez elősegítette, hogy az utánpótlás nevelésünk fejlesztése érdekében ezeken a településeken kapcsolatokat tudjunk kiépíteni az ottani iskolákkal. Több ízben tartottunk népszerűsítő versenyeket gyerekeknek az iskolák, illetve a Családsegítő szolgálat felkérésére is. Minden  évben szép eredményeket érünk el a szövetség által rendezett országos  bajnokságokon.

Még  a megalakulásunk évében alakult meg a Tömegsport Szakosztály (2011-től Atlétika és Triatlon Szakosztály), melynek tagjai a kezdetben csak a katonai alakulattól verbuválódtak, de az évek folyamán több kiváló  atléta és futó csatlakozott hozzánk a város lakosai közül is. Futóink számos utcai versenyen bizonyították felkészültségüket és a sporthoz való kötődésüket eredményeikkel. Rendezvényeink  Tata városában közismert programok és országos szinten is számon  tartják a hagyományos Tavaszi Terepfutó versenyeinket, a Szent László terepfutó versenyt és 2019-től a Tatai Tófutást. Rendkívül nagy a sikere a Turul Trail instant félmaraton rendezvényünknek is.

2006.  évben megalakult az Íjász Szakosztályunk. A szakosztály azóta minden évben megrendezi a Tradicionális Íjászversenyt, melynek fővédnöke minden évben a város polgármestere. A  verseny országos szinten is ismert és elismert rendezvény lett, melyre  az ország számos vidékéről és külföldről is sok versenyző érkezik és  csak pozitív tapasztalatokkal távozik tőlünk és viszik magukkal 2017. évtől Évente megrendezzük a hosszútávú céllövészetet és a futásíjászatot is. Több esetben kaptunk felkérést íjászbemutatókra, illetve az íjászat gyerekekkel való megismertetésére.

A következő évben (2007) alakult meg a Természetjáró Szakosztály és a Kispályás Labdarúgó Szakosztály. A  természetjárók programjai között minden esetben Magyarországgal kapcsolatos különlegességek és a világörökség részeinek meglátogatása szerepel. Az évente egy alkalommal a környező országokba szervezett túrák fő célja a határon kívüli magyarok megismerése, a kapcsolatok  kiépítése és a természeti kincsek megismerése. Így  jutottunk el a Felvidékre, a Kárpát-aljára, Erdélybe, a Vajdaságba, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarország csodálatos vidékeire (Börzsöny, Pannonhalma, Zemplén, Visegrád, Tata, Vértes, Pécs, Villány, Velence, Szentendre, Mohács, Drávaszög, Ipolytarnóc, Őrség,  stb.) A  kispályás labdarúgók megszűnéséig alapvetően a tatai katonai alakulat szerződéses legénységi állományú tagjainak adott szervezett keretek közötti sportolási lehetőséget, és biztosítja a szabadidejük hasznos eltöltését.

Későbbiekben csatlakozott hozzánk az Amerikai Football Szakosztály (Tata Mustangs), akik már országos szintű bajnokságban versenyeztek és eredményeik is elismerésre méltóak voltak. A csapat új utakat keresve  2015. szeptember elejétől Tatabányán folytatja, most mát kék színekben. Lehetőséget  tudtunk teremteni a sportlövészet működtetésének, ahol egyedül az  országban tudjuk megteremteni a nagy távolságú sportlövő versenyek  rendezésének körülményeit.

Minimális költségekkel termet biztosítottunk az ökölvívóknak is, ahol Flórián  Béla nemzetközi ökölvívó bíró neve biztosíték arra, hogy Tatán az ökölvívás is komoly fejlődést mutasson fel.

Az  utánpótlás labdarúgással foglalkozó szakemberek több váltás után akkor  kerestek meg minket, amikor a Hódi SE színeiben játszották a bajnoki  mérkőzéseiket. A tárgyalások eredményeként a 2011. év bajnokságát már a  Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület színeiben kezdték el felvéve a Klapka Focisuli Tata nevet. A mérkőzések az U12, U14 és U16  korosztályokban folytak a Nőtlen tiszthelyettesi szálló focipályáján. Az egyesület a bajnokságot megelőzően tagja lett a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is és szervezett keretek között a szakmai előírások betartásával 2015-ig végezte Tatán egyedül a klasszikus utánpótlás nevelést a labdarúgás területén. 2015-től kezdve folyamatosan áttevődött  az edzők, ezzel együtt a gyerekek tevékenysége is egy másik, a város által erősebben támogatott egyesülethez.

Még  két szakosztály alakult meg az egyesület színeiben az elmúlt évek során, így több lehetőséget teremtve a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az egyik  a katonák között népszerű stratégiai táblajáték (Warhammer), ami komoly szellemi és fizikai állképességet követel meg. Tagjaink több európai  szintű versenyeken értek el kiváló eredményeket. Fontos számunkra, hogy  ezt a kikapcsolódási és szabadidős lehetőséget több fórumon megismertessük és bemutassuk. A  már világszinten egyre népszerűbb linedance (amerikai western tánc) ötlete alapján alakult meg a Rodeo Dancer’s szakosztály, ahol a csapat tevékenysége tovább szélesítette az egyesület által kínált szabadidős tevékenységek spektrumát, sajnos a későbbiek folyamán fokozatosan megszűnt.

2015-ben csatlakozott hozzánk a Tatán található egyetlen szervezett keretek között működő Teke csapat Tata Teke Team néven Bővült a hagyományőrző csapatunk a Tata Várának Seymenjei elnevezésű szakosztályunkkal, valamint megalakult az első vizisportot magába foglaló szakosztályunk is, a sárkányhajó szakosztály TTT Dragon’s néven.

2018. év elején a Wodom szakosztály vállalkozás szinten folytatta tovább, illetve a Klapka Labdarúgó focisuli gyakorlatilag nulla főre csökkent. 2022-ben megalakult a Funkcionális Fitneszversenyzési szakosztályunk, ami a helyi katonai alakulat bázisán tartja az edzéseit.

Az egyesület jelenleg 12 szakosztállyal működik, és a létszáma 340-370 fő között ingadozik. Úgy gondoljuk, hogy ekkora létszám, illetve a sportszakmai  szinten nyújtott széles választéka Tatán előkelő helyet foglal el. Tevékenységünk alapja a tömegsport és a szabadidősport, de számos sportolónk eredménye bizonyítja, hogy az egyéni sportok területén is van keresnivalónk. Az  egyesület naprakész honlappal rendelkezik, ahol a minden tevékenységünk, alapokmányaink és dokumentumaink nyilvánosak és hozzáférhetőek.

Az  egyesület minden évben küldöttközgyűlésen fogadja el az előző évi beszámolókat és a közhasznúsági jelentést, valamint a következő év feladattervét és költségvetését, illetve az egyéb szükséges témák is itt kerülnek megvitatásra. Az elnökségi ülésünkre és a küldöttközgyűlésünkre minden évben meghívót küldtünk a város vezetőinek és támogatóinknak. Értekezleteink és döntéseink nyíltak, bárki megjelenhet és kifejtheti véleményét.