Faliújság - TTT-HSE

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület

Mottó: A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszteni. A sport tehát mindenre megtanít. Ernest Hemingway

Köszönjük, hogy a SZJA 1%-val támogatta az egyesületünket.
Adószámunk: 18614828-2-11
Go to content
FALIÚJSÁG
Hírek, információk
Határozatok tára
Kattints a képre
Kattints a képre
VEZETŐSÉG
KAPCSOLAT
ELNÖKSÉG
Mészáros Károly
Ocsovai János
Sárközi István
Herczog Gergely
Debreceni Tibor
FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG
Avar Ildikó
Székely Csilla
Nagy Éva
FEGYELMI BIZOTTSÁG
Polacsek Kálmán
Avar András
Pincés Marianna
Székhely, levelezési cím
2890 Tata, Május 1 út 53/B. 2/2.
E-mail cím: ttt.tata.2004@gmail.com
Hivatalos honlap: https://ttt-tata.hu
Sportobjektumok helye:
2890 Tata, Fényes fasor 6/b.
DOKUMENTUMOK
Szabályzatok
Szerződések
Közhasznú jelentések
EGYÉB Doksik
(MÉRLEG ÉS EREDMÉNYLEVEZETÉS)
(KETTŐS KÖNYVELÉS BEVEZETÉSE UTÁN)

EGYESÜLETI LOGÓ
*.JPG
*.CRD
TÖRTÉNET
Megalakulás ideje: 2004. szeptember 30.
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4
Adószám: 18614828-2-11
Számlaszámok: Pannon Takarékszövetkezet
Fő számla: 63200030-11023517
Alszámlák: 63200030-11053466; 63200030-11053473; 63200030-11053480
Statisztikai számjel: 18614828-9262-521-11
NCAGE: 0656V
Könyvelő iroda: Ráta Kft. - Tata

Az  egyesületünk 2004. évben alakult meg az akkor a Tatai Honvéd AC  berkeiben működő Szabadidősport és Tájfutó Szakosztály tagságának  akarata alapján. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Pk.60.069/2004/4. sz  2004 szeptember 30-án kelt végzés 2004. októer 20-án vált jogerőssé.

Az  a tény, hogy az akkori tagjaink között többen kapcsolatban álltak a  tatai katonai alakulattal határozta meg, hogy a nevünk tartalmazza a  honvéd megnevezést is. Alapszabályunkban célként fogalmazódik meg, hogy  tevékenységünk kiterjed a katonák, illetve az MH ellátási körébe tartozó  sportolók foglalkoztatására is, lehetőséget és módot nyújtva a  kiképzési időn túli sport és szabadidő szervezett folytatására.

Megalakulásunk  idején felvételünket kértük a Honvéd Sportegyesületek Országos  Szövetségébe (HOSOSZ) is, ami a kötődésünket erősítette, de a tatai  alakulattal a kapcsolatunk nem alakult ki, melynek oka több dologra is  visszavezethető.

2010-ben  a HOSOSZ új vezetősége minden honvéd sportegyesület nevében lépett fel a  Honvédelmi Minisztérium irányába, így sikerült egy miniszteri  állásfoglalás után 2012. február 07-én a helyi alakulattal egy  együttműködési megállapodást kötni, melynek eredményeként térítés  ellenében az egyesület használhatja a szerződésben foglalt sportpályákat  és objektumokat, bizonyos szabályozott keretek között. A szerződést  kettő évente megújítjuk.
A  félreértések elkerülése végett a honvédségtől semmilyen pénzbeli  támogatást nem kapunk, tevékenységünkhöz szükséges költségeket,  hasonlóan más civil szervezetekhez a tagdíjainkból és a mindenki számára  elérhető pályázatokból tudjuk előteremteni, vállalkozási tevékenységet  az egyesület nem folytat.

Az  egyesületnél a sportszakmai feladatokat a választott vezetők és az  aktivistáink térítésmentesen végzik. Tevékenységük nélkülözhetetlen az  egyre magasabb színvonalú feladat végrehajtása érdekében.

Ez  az együttműködési megállapodás mérföldkőnek számít az egyesület  történetében, hiszen az így használható sportobjektumok fellendítették a  sportszakmai tevékenységünket. Azonban tudni kell, hogy a kapott  létesítmények felújítása és a célnak történő átalakítása az egyesület  költségvetéséből történt, ami nem lett volna lehetséges a  megszámlálhatatlan támogatás és önkéntes munka nélkül. Komoly önerőt  feltételez a közüzemi díjak előteremtése is.

De ne szaladjunk előre, szeretném bemutatni az egyesület fejlődését és a szakosztályokban folyó munkát is.

Alapító  szakosztály a
Tájfutó Szakosztályunk volt, ahol igen komoly szakmai  munka révén évente több mint 25 rendezvényen ismertetjük meg a  tájékozódási sport szépségeit haladóknak, kezdőknek és gyerekeknek,  ritkán mozgáskorlátozott sportolóknak is. A szakosztály szakmai  tevékenysége országosan is elismert, versenyeink rendezése minden  követelménynek megfelel. Tagságunk zöme Komáromban lakik, így az  utánpótlás nevelésünk is ebbe a városba centralizálódik, de komoly  kapcsolatot építettünk ki Ászár, Dorog, Almásfüzitő, Vértesszőlős,  Tatabánya és Baj iskoláival is, ahova egyre inkább átkerül az utánpótlás  nevelésünk bázisa. Tatán is voltak kísérleteink, de még átütő sikert  nem értünk el, bár a Kőkúti iskolában már kettő alkalommal is rendeztünk  a gyerekek részére programot és már tervezzük a további rendezvényeket.  Több rendezvényünk volt a tatai tóparton, a Cseke tó környékén is.

A  nyári táborok során több ízben tartottunk népszerűsítő versenyeket  gyerekeknek az iskolák, illetve a Családsegítő szolgálat felkérésére is.
Minden  évben szép eredményeket érünk el a szövetség által rendezett országos  bajnokságokon. Különösen büszkék vagyunk Az egyetlen Európa- és világ  bajnokunkra is (Mucsi Mihály), aki a rádiós iránymérő EB-n szerzett  aranyérmet 2013-ban, és 2016-ban világbajnok lett)

Még  a megalakulásunk évében alakult meg a Tömegsport Szakosztály (2011-től  
Atlétika és Triatlon Szakosztály), melynek tagjai a kezdetben csak a  katonai alakulattól verbuválódtak, de az évek folyamán több kiváló  atléta és futó csatlakozott hozzánk a város lakosai közül is. Futóink számos utcai versenyen bizonyították felkészültségüket és a sporthoz való kötődésüket eredményeikkel.

Rendezvényeink  Tata városában közismert programok és országos szinten is számon  tartják a hagyományos Téli Terepfutó versenyeinket, a Szent László menet  teljesítménytúrát és terepfutó versenyt, a Fülöp András Emlékversenyt.  2012-2018 között részt vettünk a Maraton Váltó rendezésében, ami jelentős versenyzőt vonzott Tatára. 2019. évtől minden év első Tatai Tófutás rendezvény megszervezésével bított meg minket a helyi önkormányzat. A versenyen minden alkalommal komoly létszámú versenyző vesz részt.

2006.  évben kihasználva Tata város idegenforgalmi helyzetét és a  hagyományőrző íjászatot kedvelő sporttársaink aktivitását megalakult az  
Íjász Szakosztályunk. A szakosztály azóta minden évben megrendezi a  Tradicionális Íjászversenyt, melynek fővédnökei a tatai alakulat  mindenkori parancsnoka és a város polgármestere. A  verseny országos szinten is ismert és elismert rendezvény lett, melyre  az ország számos vidékéről és külföldről is sok versenyző érkezik és  csak pozitív tapasztalatokkal távozik tőlünk és viszik magukkal Tata  szépségeinek élményét is.

Több esetben kaptunk felkérést íjászbemutatókra, illetve az íjászat gyerekekkel való megismertetésére.

A következő évben alakult meg a
Természetjáró Szakosztály és a Kispályás Labdarúgó Szakosztály.

A  természetjárók programjai között minden esetben Magyarországgal  kapcsolatos különlegességek és a világörökség részeinek meglátogatása  szerepel. Az évente egy alkalommal a környező országokba szervezett  túrák fő célja a határon kívüli magyarok megismerése, a kapcsolatok  kiépítése és a természeti kincsek megismerése. Így  jutottunk el a Felvidékre, a Kárpát-aljára, Erdélybe, a Vajdaságba,  Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarország csodálatos  vidékeire (Börzsöny, Pannonhalma, Zemplén, Visegrád, Tata, Vértes, Pécs,  Villány, Velence, Szentendre, Mohács, Drávaszög, Ipolytarnóc, Őrség,  stb.)
A  kispályás labdarúgók alapvetően a tatai katonai alakulat szerződéses  legénységi állományú tagjainak ad szerevezett keretek közötti sportolási  lehetőséget, és biztosítja a szabadidejük hasznos eltöltését.

A  mérföldkőnek számító együttműködési megállapodás a tatai sportot  szeretők között hamar ismertté vált, így keresték meg egyesület  vezetőségét az
amerikai focisták, a sportlövők, az ökölvívók és nem  utolsó sorban, a tata városában egyedüli utánpótlás nevelést végző  labdarúgók és kértek minket, hogy ha tudunk, segítsük a felkészülésüket  és az edzési lehetőségeiket.

Az  egyesület vezetősége az alapszabályunk célkitűzéseinek megfelelően,  illetve személyes hozzáállásuk alapján lehetőség szerint minden ilyen  kérésnek eleget tesz, ha a feltételek adottak.

Így  alakult meg az Amerikai Football Szakosztály (Tata Mustangs), akik már  országos szintű bajnokságban versenyeznek és eredményeik is elismerésre  méltóak. Az országos Aréna Kupán elért 2. helyezésük a 2011. év nagy  meglepetése volt szakmai berkekben. A töretlen fejlődés eredményeként  2013-as első osztályú bajnokságban a 3. helyet szerezték meg, ami igazán  komoly teljesítményt jelent, de nem utolsó sorban ezzel is öregbítjük a  csapat, ezzel együtt Tata város hírnevét. A csapat új utakat keresve  2015. szeptember elejétől Tatabányán folytatja, most mát kék színekben.

Lehetőséget  tudtunk teremteni a sportlövészet működtetésének, ahol egyedül az  országban tudjuk megteremteni a nagytávolságú sportlövő versenyek  rendezésének körülményeit.

Minimális  költségekkel termet biztosítottunk az ökölvívóknak is, ahol Flórián  Béla nemzetközi ökölvívó bíró neve biztosíték arra, hogy Tatán az  ökölvívás is komoly fejlődést mutasson fel.

Az  utánpótlás labdarúgással foglalkozó szakemberek több váltás után akkor  kerestek meg minket, amikor a Hódi SE színeiben játszották a bajnoki  mérkőzéseiket. A tárgyalások eredményeként a 2011. év bajnokságát már a  Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület színeiben kezdték el  felvéve a Klapka Focisuli Tata nevet. A mérkőzések az U12, U14 és U16  korosztályokban folynak az Együttműködési Megállapodás adta lehetőséget  kihasználva a Nőtlen tiszthelyettesi szálló focipályáján.
Az  egyesület a bajnokságot megelőzően tagja lett a Magyar Labdarúgó  Szövetségnek is és szervezett keretek között a szakmai előírások  betartásával 2015-ig végezte Tatán egyedül a klasszikus utánpótlás  nevelést a labdarúgás területén. 2015 től kezdve folyamatosan áttevődött  az edzők, ezzel együtt a gyerekek tevékenysége is egy másik, a város  által erősebben támogatott egyesülethez.

Még  két szakosztály alakult meg az egyesület színeiben az elmúlt év során,  így több lehetőséget teremtve a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az egyik  a katonák között népszerű stratégiai táblajáték (
Warhammer), ami komoly  szellemi és fizikai állképességet követel meg. Tagjaink több európai  szintű versenyeken értek el kiváló eredményeket. Fontos számunkra, hogy  ezt a kikapcsolódási és szabadidős lehetőséget több fórumon  megismertessük és bemutassuk.

A  már világszinten egyre népszerűbb
linedance (amerikai western tánc)  ötlete alapján alakult meg a Rodeo Dancer's szakosztály, ahol a csapat  tevékenysége tovább szélesíti az egyesület által kínált szabadidős  tevékenységek spektrumát. Létszámuk folyamatosan növekszik, az  érdeklődők száma nem csökken. Kiváló eredményt értek el a 4. alkalommal  megrendezett országos linedance és country fesztiválon, ahol a csapat  különdíjat kapott.

2015-ben  csatlakozott hozzánk a Tatán található egyetlen szervezett keretek  közöttműködő Teke csapat Tata Teke Team néven, továbbá bővűlt a  hagyományőrző csapatunk a Tata Várának Seymenjei elnevezésű  szakosztályunkkal, valamint megalakult az első vizisportot magába foglaló  szakosztályunk is,a sárkányhajó szakosztály TTT Dragon's néven.

2018. év elején a Wodom szakosztály vállalkozás szinten folytatta tovább, illetve a Klapka Labdarúgó focisuli gyakorlatilag nulla főre csökkent. A tekések egy reinkarnációval Szabadidősport szakosztály néven szerevezik a versenyeiket és tevékenységüket.

Az  egyesület jelenleg 11 szakosztállyal működik, és a létszáma közelít a  310 főhöz. Úgy gondoljuk, hogy ekkora létszám, illetve a sportszakmai  szinten nyújtott széles választéka Tatán előkelő helyet foglal el. Tevékenységünk  alapja a tömegsport és a szabadidősport, de számos sportolónk eredménye  bizonyítja, hogy az egyéni sportok területén is van keresnivalónk.

Az  egyesület naprakész honlappal rendelkezik, ahol a minden  tevékenységünk, alapokmányaink és dokumentumaink nyilvánosak és  hozzáférhetőek.

Címe: https://ttt-tata.hu/

Az egyesület e-mail címe: 2015. novemberétől ttt.tata.2004@gmail.com

Az  egyesület minden évben küldöttközgyűlésen fogadja el az előző évi  beszámolókat és a közhasznúsági jelentést, valamint a következő év  feladattervét és költségvetését, illetve az egyéb szükséges témák is itt  kerülnek megvitatásra.

Az elnökségi ülésünkre és a küldöttközgyűlésünkre minden évben meghívót küldtünk a város vezetőinek és támogatóinknak.

Értekezleteink és döntéseink nyíltak, bárki megjelenhet és kifejtheti véleményét.

Rendezvényeink  zömét, különösen a Tatán rendezett programjainkat figyelemmel kíséri a  Tatai TV és egyéb média, ahol korrekt tényszerű riportok és felvételek  bizonyították folyamatos tevékenységünket.
CREATED WITH WEBSITE X5
by mkaroly
Köszöntünk az egyesület honlapján! Sportolj velünk!
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4.
Bankszámla száma: 63200030-11023517 / Adószám: 18614828-2-11
+36 30 575 4324
ttt.tata.2004@gmail.com
E-mail
Back to content