Faliújság - TTT-HSE

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület

Mottó: A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszteni. A sport tehát mindenre megtanít. Ernest Hemingway

Köszönjük, hogy a SZJA 1%-val támogatta az egyesületünket.
Adószámunk: 18614828-2-11
Go to content
FALIÚJSÁG
Hírek, információk
Határozatok tára
Kattints a képre
Kattints a képre
VEZETŐSÉG
KAPCSOLAT
ELNÖKSÉG
Mészáros Károly
Ocsovai János
Sárközi István
Herczog Gergely
Debreceni Tibor
FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG
Avar Ildikó
Székely Csilla
Nagy Éva
FEGYELMI BIZOTTSÁG
Polacsek Kálmán
Avar András
Pincés Marianna
Székhely, levelezési cím
2890 Tata, Május 1 út 53/B. 2/2.
E-mail cím: ttt.tata.2004@gmail.com
Hivatalos honlap: https://ttt-tata.hu
Sportobjektumok helye:
2890 Tata, Fényes fasor 6/b.
FONTOSABB ADATOK
Megalakulás ideje: 2004. szeptember 30.
(A végzés jogerőre emlekdett: 2004. október 20.)
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4
Adószám: 18614828-2-11

Banki adatok
Takarékbank Zrt.
Székhely: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 9.
Számlaszámok (IBAN)
63200030-11023517 / HU20 6320 0030 1102 3517 0000 0000 (HU20...)
63200030-11053466 / HU31 6320 0030 1105 3466 0000 0000 (HU31...)
63200030-11053473 / HU48 6320 0030 1105 3473 0000 0000 (HU48...)
63200030-11053480 / HU65 6320 0030 1105 3480 0000 0000 (HU65...)
SWIFT kód: TAKBHUHB

Statisztikai számjel: 18614828-9262-521-11
NCAGE: 0656V
Könyvelő iroda: Ráta Kft. - Tata
DOKUMENTUMOK
Szabályzatok
Szerződések
Közhasznú jelentések
EGYÉB Doksik
(MÉRLEG ÉS EREDMÉNYLEVEZETÉS)
(KETTŐS KÖNYVELÉS BEVEZETÉSE UTÁN)

EGYESÜLETI LOGÓ
*.JPG
*.CRD
TÖRTÉNET
Az egyesületünk 2004. évben alakult meg az akkor a Tatai Honvéd AC berkeiben működő Szabadidősport és Tájfutó Szakosztály tagságának akarata alapján. A Komárom-Esztergom Megyei Bírósági bejegyzésről a végzés 2004. szeptember 30-án vált jogerőssé.

Megalakulásunk idején felvételünket kértük a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségébe (HOSOSZ) is, ami a kötődésünket is erősítette a Magyar Honvédség irányába.

A HOSOSZ és a honvédelmi miniszter között megkötött állásfoglalás eredményeképpen 2011. március 21-én a helyi alakulattal egy együttműködési megállapodást kötöttünk, melynek eredményeként szerény térítés ellenében az egyesület néhány szakosztály szabályozott keretek között használhatja a szerződésben foglalt sportpályákat és objektumokat.

A szerződés kettő évente kerül meghosszabbításra és már 2011 óta folyamatosan biztosítja a tevékenységünket. 2021. évtől egy újabb megállapodás alapján a aszerződés visszavonásig érvényes és nagyobb teret nyújt számunkra.

A Tatán korábban üzemeltetett volt katonai kollégium épületében több éve lezárt és kihasználatlan állapotban lévő épületrészeket vettük át, amiket az egyesület szerény anyagi ráfordítással nem tudott úgy felújítani, hogy az 100 %-ban biztosíthatta volna a sportolási feltételeket.

Az un. nyugati szárny, amit a labdarúgók és az amerikai foci csapatink használtak újra használaton kívül kerültek, és lassan eléri az átadás előtti állagát. Egy kisebb termet használ a Warhammer szakosztályunk. Az ökölvívó szakosztály egy edzőtermet és a belőle nyíló kisebb termet használja és öltözőnek a kapott irodahelységet.

A volt konyha területén a Sárkányhajó szakosztályunk néhány erőfejlesztő géppel rendezett be egy kondicionáló termet, amit bárki használhat.

A volt étterem jelenleg a közelharc szakosztályunk edzéseit szolgálja, de itt a terem állaga is csak nagy jóindulattal nevezhető sportoláshoz alkalmas helységnek. A terem egyéb használata miatt az edzések sok esetben nem folyamatosak és sokszor kimaradnak.

A labdarúgó pályát a hagyomány őrző íjász szakosztályunk használja edzésre és esetenként verseny megrendezésére is. Ők használnak kettő olyan helységet raktározási célból, ami csak kívülről megközelíthető.

Az egyesület tovább szakosztályai számára egyéb objektumok használata nem szükséges.

Az egyesületnél a sportszakmai feladatokat a választott vezetők és az aktivistáink térítésmentesen végzik. Tevékenységük nélkülözhetetlen az egyre magasabb színvonalú feladat végrehajtása érdekében.

Szakosztályaink
Alapító szakosztály a Tájfutó Szakosztályunk volt, ahol igen komoly szakmai munka révén évente több mint 25-30 rendezvényen ismertetjük meg a tájékozódási sport szépségeit az érdeklődő katonáknak, haladóknak, kezdőknek és gyerekeknek, ritkán mozgáskorlátozott sportolóknak is.

A szakosztály szakmai tevékenysége országosan is elismert, versenyeink rendezése minden követelménynek megfelel. Tagságunk utánpótlás korú versenyzői az évek során Komárom, Baj, Tata város iskoláiből verbuválódott, de komoly kapcsolatot építettünk ki Komárom, Szőny, Ászár, Dorog, Almásfüzitő, Vértesszőlős és Tatabánya iskoláival is.

Az iskolai nyári táborok során több ízben tartottunk népszerűsítő versenyeket gyerekeknek az iskolák, illetve a Családsegítő szolgálat felkérésére is.

Szakmai ismereteinket több alkalommal adtuk át a katonák részére a terepen végrehajtott tereptan foglalkozásokon, elősegítve a katonák képességeinek fejlesztését a terepen történő tájékozódás erősítése érdekében. Évente rendezünk a laktanyai családi napokon, illetve a honvédelmi kötelék rendezvényein népszerűsítő versenyt. Több alkalommal kérték fel szakembereinket a helyi katonai járőrversenyek rendezéséhez. Mindezt társadalmi munkában, az eszközeink és anyagjaink térítésmentes biztosításával.

Még a megalakulásunk évében alakult meg a Tömegsport Szakosztály (2011-től Atlétika és Triatlon Szakosztály), melynek tagjai a kezdetben csak a katonai alakulattól verbuválódtak, de az évek folyamán több kiváló atléta és futó csatlakozott hozzánk.
 
Rendezvényeink Tata városában és országos szinten is közismertek. Ezek a hagyományos Gerecse Tavaszi Terepfutó verseny, a Szent László menet teljesítménytúra és terepfutó verseny, a Tatai Maraton Váltó és 2019-től a város vezetésének felkérésére egyik fő rendezői lettünk a több évtizede közismert tatai futóversenynek, a Tatai Tófutásnak. 2020. évtől több u. instant versenyt is rendezett a szakosztály, ami egyre nagyobb létszámot vonz az okostelefonnal bíró és azt használni tudó sportolók körében.

2006. évben kihasználva Tata város idegenforgalmi helyzetét és a hagyományőrző íjászatot kedvelő sporttársaink aktivitását megalakult az Íjász Szakosztályunk. A szakosztály azóta minden évben megrendezi a Tradicionális Íjászversenyt, melynek fővédnökeként minden évben Tata város polgármestere is szerepet vállal. 2017. évtől további színfoltja a versenyeinknek a nagytávolságú íjászverseny és a futásíjászat is. Az íjászversenyeink országos szinten is ismert és elismert rendezvények, az ország számos vidékéről és külföldről is sok versenyző érkezik és csak pozitív tapasztalatokkal távozik tőlünk és viszik magukkal Tata szépségeinek élményét is.
 
A szakmai felkészültségünk eredményeként az országos szövetség a 2018. év versenyünket felvette a történelmi kvalifikációs versenyek sorába.

Nagy elismerés volt, hogy a Nemzetközi Szövetség felkérésére a 2020. évi Íjász Világbajnokság szervezését az egyesületünk kapta, de sajnos az idei pandémiás helyzet miatt ez csak kettő év múlva 2022-ben lesz megtartva. Helyette idén Országos Bajnokságot rendezünk.

Az utánpótlás nevelés az íjászat sportágban is elsőrendű feladat, amit aktivistáink rendszeres edzésekkel és versenyek biztosításával végeznek.

Több esetben kapunk felkérést íjászbemutatókra, illetve az íjászat gyerekekkel való megismertetésére különböző iskoláktól, szervezetektől.

A szakosztály szakmai és áldozatkész munkája eredményeként az egyéni eredményeink is jelentősen javultak. Több íjászunk kiváló eredményeket ért el a 2018. évi íjász világbajnokságon, de számtalan országos bajnoki címet és helyezést is magunkénak tudhatunk.

A következő évben alakult meg a Természetjáró Szakosztály, ami a programjai között minden esetben Magyarországgal kapcsolatos különlegességek és a világörökség részeinek meglátogatása szerepel. Az évente egy alkalommal a környező országokba szervezett túrák fő célja a határon kívüli magyarok megismerése, a kapcsolatok kiépítése és a természeti kincsek megismerése.
 
Így jutottunk el a Felvidékre, a Kárpát-aljára, Erdélybe, a Vajdaságba, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarország csodálatos vidékeire (Börzsöny, Pannonhalma, Zemplén, Visegrád, Tata, Vértes, Pécs, Villány, Velence, Szentendre, Mohács, Drávaszög, Ipolytarnóc, stb.)

A mérföldkőnek számító együttműködési megállapodás a tatai sportot szeretők között hamar ismertté vált, így keresték meg egyesület vezetőségét az amerikai focisták, a sportlövők, az ökölvívók és nem utolsó sorban, a tata városában egyedüli utánpótlás nevelést végző labdarúgók és kértek minket, hogy ha tudunk, segítsük a felkészülésüket és az edzési lehetőségeiket.

Az egyesület vezetősége az alapszabályunk célkitűzéseinek megfelelően, illetve személyes hozzáállásuk alapján lehetőség szerint minden ilyen kérésnek eleget tesz, ha a feltételek adottak.

A csapatsportok (Amerikai football, Klapka focisuli) a megteremtett körülmények ellenére, alapvetően anyagi problémák miatt fokozatosan megszűntek, illetve más sportegyesületben tevékenykednek.

Lehetőséget tudtunk teremteni a sportlövészet működtetésének, ahol egyedül az országban tudjuk megteremteni a nagytávolságú sportlövő versenyek rendezésének körülményeit. A szakosztály azzal a céllal jött létre, hogy a katonák, rendőrök és civilek, akik rendelkeznek sport-, önvédelmi-, és vadászfegyverrel, kipróbálhassák magukat különböző szituációs lövészeteken, gyakoroljanak az esetleges valós helyzetekre, és versenyezzenek. A szomódi helyőrségi lőtér pedig olyan adottságokkal rendelkezik, amellyel egy civil szférában működő lőtér sem. A szakosztály célja, hogy megszerettesse a fiatalokkal a lövészsportokat és a civileknek olyan lehetőséget adjon, amely nem elérhető egy hazai lőtéren sem. A szakosztály tagjai között tudhatunk olyan katonai és rendőri mesterlövészeket is, akik éles helyzetben, vagy éppen missziós területen használják a lőtéren megszerzett tudásukat. Rendszeresen képviseljük magunkat a már 13 éve Budapesten megrendezésre kerülő Mesterlövész Világkupán, illetve a lengyelországi világkupán is, ahol a legtöbb esetben dobogós helyezéseket érünk el.

Minimális költségekkel termet biztosítottunk az ökölvívóknak is, ahol Flórián Béla nemzetközi ökölvívó bíró neve biztosíték arra, hogy Tatán az ökölvívás is komoly fejlődést mutasson fel.

Ökölvívóink szép eredményeket, dobogós helyeket szereztek az Ifjúsági Európa Bajnokságon, illetve az országos bajnokságokon és diákolimpiákon.

További öt szakosztály alakult meg az egyesület színeiben az elmúlt évek során, így több lehetőséget teremtve a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Az egyik a katonák között népszerű stratégiai táblajáték (Warhammer), ami komoly szellemi és fizikai állképességet követel meg. Tagjaink több európai szintű versenyeken értek el kiváló eredményeket. Fontos számunkra, hogy ezt a kikapcsolódási és szabadidős lehetőséget több fórumon megismertessük és bemutassuk.

A már világszinten egyre népszerűbb linedance (amerikai western tánc) ötlete alapján alakult meg a Rodeo Dancer’s Szakosztály, ahol a csapat tevékenysége tovább szélesíti az egyesület által kínált szabadidős tevékenységek spektrumát. Többször értek el kiváló eredményt az országos linedance és country fesztiválon. A szakosztály egyéb okok miatt aztán 2019-ben megszűnt.

Egyesületünk keretében teremtette meg a kezdeti eredményeinek alapját a Crossfit szakosztályunk, amely fokozatosan egy vállalkozás keretében folytatta a munkáját, így már nem az egyesület színeiben versenyeznek.

2014-ben csatlakozott hozzánk a taktikai közelharc oktatásával foglalkozó szakosztály, ahol komoly szakmai munka és edzésprogram keretében ad lehetőséget olyanoknak, akiknek a szakmájuk is megköveteli az önvédelmi ismereteket, illetve a minden érdeklődőnek, akik hobbi szinten fejlesztik magukat. Tevékenységüket kicsit hátráltatja az edzések végrehajtásához szükséges terem körüli anomáliák, a terem állapota és állaga.

2015. év második felében csatlakozott hozzánk a tatai tekések csoportja, akik nagy lendülettel kezdték el a munkájukat. Évente kettő komoly létszámot megmozgató versenyt rendeztek, illetve rövid ideig ők szervezték az újra beindult – Tatán már hagyományos – Séró Kupa kispályás labdarúgó versenyt. Tevékenységüket a Tatai Edzőtábor területén folytatták, de 2020 végére és 2021 elejére Szabadidősport szakosztály néven folytatják a tevékenységüket.

Legfiatalabb szakosztályaink a Sárkányhajó és a Történelmi Szablyavívó Szakosztály. Mindkét szakosztálynál komoly munka folyik, ezzel szélesítve a szabadidős tevékenységünk palettáját.

Így az egyesület 2021. évtől 11 szakosztállyal működik, és a létszáma 250-310 fő között mozog. Úgy gondoljuk, hogy ekkora létszám, illetve a sportszakmai szinten nyújtott széles választéka Tatán egyedülálló. Tevékenységünk alapja a tömegsport és a szabadidősport, de számos sportolónk eredménye bizonyítja, hogy az egyéni sportok területén is van keresnivalónk.

A további fejlesztési terveinknek egyedül az anyagi korlátok szabnak határt. Szakmai felkészültségünk és az országos szövetségekkel tartott kiváló kapcsolataink, továbbá szakembereink önzetlen társadalmi munkája megfelelő alapot nyújt a rendezvényeink sikeres lebonyolításához.

Az egyesület tagja a Honvéd Sportszövetségnek (HS), a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének (HOSOSZ), a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ), és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ).
Sportszakmai téren a szakirányú szakosztályaink tagjai a Magyar Tájfutó Szövetségnek (MTFSZ), a Magyar Íjász Szövetségnek (MISZ), a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetségnek (MDLSZ), illetve a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek (MÖSZ).
Az egyesület naprakész honlappal rendelkezik, ahol a minden tevékenységünk, alapokmányaink és dokumentumaink nyilvánosak és hozzáférhetőek.

Címe: https://ttt-tata.hu
Az egyesület e-mail címe: ttt.tata.2004@gmail.com

Az egyesület minden évben küldöttközgyűlésen fogadja el az előző évi beszámolókat és a közhasznúsági jelentést, valamint a következő év feladattervét és költségvetését, illetve az egyéb szükséges témák is itt kerülnek megvitatásra.
Értekezleteink és döntéseink nyíltak, bárki megjelenhet és kifejtheti véleményét.
Rendezvényeink zömét, különösen a Tatán rendezett programjainkat figyelemmel kíséri a Tatai TV és egyéb média, ahol korrekt tényszerű riportok és felvételek bizonyították folyamatos tevékenységünket.

CREATED WITH WEBSITE X5
by mkaroly
Köszöntünk az egyesület honlapján! Sportolj velünk!
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4.
Bankszámla száma: 63200030-11023517 / Adószám: 18614828-2-11
+36 30 575 4324
ttt.tata.2004@gmail.com
E-mail
Back to content