TTT-Tata

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY
TTT-O Team
TTT-HSE

Ne kövess! Én is eltévedtem.Még szerencse, hogy lassan haladok, meglehet rossz irányba megyek.

Tartalomhoz ugrás
Eddigi látogatók száma:
RENDEZVÉNYEINK
Tatai
Honvéd Kupa
Kész István
Emlékverseny
Megyei
Tájfutó Kupa
Megyei
Diákolimpia
VÉRTES
KUPA
Szabadidősport
Korábbi rendezvények
Térképek
Linkek
A SZAKOSZTÁLY TÖRTÉNETE
Tagjaink
A 2004-ben alakult egyesület alapító szakosztálya, ami a Tatai Honvéd AC Szabadidősport és Tájfutó Szakosztályaként működött a megalakulásig. Így a szakosztály jogelődünknek tekinti a THAC Tájfutó Szakosztályát mind történetileg, mind elért eredményeinkben.
A Tatai Atlétikai Club és a Tatai Honvéd Rákóczi SE - az akkori városi labdarúgás fejlődése, illetve más racionális okok miatt is - 1986-ban egyesült Tatai Honvéd Atlétikai Club néven, aminek egyik szakosztálya a Tömegsport Szakosztály volt. Az Almásfüzitői Timföld Sport Club megszűnése után Simon Lajos, Pólya Dezső és Kész István baráti kapcsolatainak köszönhetően, néhány tájfutást szerető sportoló bevonásával a tömegsport szakosztály 1987-ben már alapvetően a tájfutást tűzte ki maga elé, mint fő cél. A szakosztály tagjai kezdetben a Magyar Honvédség különböző versenyein, bajnokságain vettek részt, illetve későbbiekben, ezek megrendezésében is szerepet vállalt. Az első tájfutó verseny, amelyen képviselte magát a szakosztály az 1. Tóth Ágoston Tájfutó Emlékverseny volt a Lajos-forrásnál, melyet az akkori MN Térképészeti Intézet rendezett. 1990-ben a szakosztály elvállalta a 3. Tóth Ágoston Tájfutó Emlékverseny megrendezését, melynek védnökei Slezák István, Skerlecz Iván és Holló József voltak, akik abban az időben jelentős szerepet játszottak az Országos Szövetség tevékenységében is. Ettől az időtől kezdve tevékenységünk országosan is ismert és elismert lett.
Simon Lajos barátunk és sporttársunk 1991-ben, fiatalon elhunyt. A szakosztály akkori vezetősége 1993-tól Simon Lajos emlékére kiírt tájfutó verseny megrendezését kezdeményezte, amely a Szövetség jóváhagyásával Simon Lajos Tájfutó Emlékverseny néven vált ismertté. A verseny egyúttal a Magyar Honvédség Tájfutó Csapatversenye és egyéni amatőr bajnoksága is volt egészen 2008. évig, amikor is a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége más alapokra helyezte az amatőr bajnokságok rendszerét. (Kész István, aki jelentős szerepet játszott az emlékverseny létrejöttében és rendezésében, sajnos 2005. június 12-én egy tájfutó versenyen váratlanul elhunyt. Az Ő emlékére a Simon Lajos emlékverseny F65 kategóriája 2005. júliusától Kész István Emlékverseny.)
1995 telén a szakosztály akkori vezetősége más szolgálati elfoglaltság miatt lemondott. A vezetést Mészáros Károly vette át, aki kitartó munkával és Horváth János odaadó segítségével, mint jogi, mint gazdasági téren átlátható szervezetet és új arculatot alakított ki. Ekkor már látható volt a jelenlegi tagság és vezetőség magja is.
2000-ben társrendezői voltunk a 25. Hungária Kupának, 2003-tól hagyományteremtő módon rendeztük meg az első Tatai Honvéd Kupát, 2004-ben pedig elvállaltuk a Magyar Köztársaság Rövid távú Országos Bajnokságának megrendezését is, amely jelentős visszhangot kapott a sajtóban is.
Úgy gondoljuk, hogy eddigi tevékenységünkkel ismeretséget és elismertséget vívtunk ki a magyar és nemzetközi tájfutó társadalom, illetve a Magyar Honvédség sportvezetői előtt.

2004 telén a szakosztály tagjainak önállóságra való törekvése eredményeként megalakítottuk a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesületet, melynek két szakosztályában nagyobb lehetőséget és teret tudunk nyújtani a tájfutást és a futást kedvelők számára. Így az ismert THA rövidítés helyét a TTT vette át.
Az új egyesület keretében a tájfutásban elért eredményeinket és sikereinket tovább erősítjük, folytatjuk a hagyományos Simon Lajos (Kész István) ev.-t, amely 2005-től a Tatai Honvéd Kupával együtt kétnapos nappali rangsoroló verseny. Továbbá 2008-ig folytattuk a MH Tájfutó Csapatversenyének és Egyéni Bajnokságának megrendezését is és továbbra is aktív szerepet vállalunk a megyei szintű versenyek rendezésében.
2006-ban hagyományteremtő céllal megrendeztük az első Kész István emlékfutást, azon a terepen, amelyet utoljára teljesített Kész István barátunk.
2007-től előtérbe helyeztük az utánpótlás nevelés feladatait és azóta számtalan rendezvény volt, melyeken több száz gyerek vett részt és tagjaink sorába is 30-40 fő gyerek lépett be.

Büszkék vagyunk arra, hogy tagságunk létszáma az eltelt időszakban jelentősen megnövekedett, tagjaink között jelentős létszámmal képviseli magát a tatai katonai alakulat. Eredményeink, és tevékenységünk egyre szélesebb körben teszi ismertté a nevünket és sportolóinkat.
Létszám: 45 fő (+1 fő)
Senior férfi: 16 fő; Senior nő: 7 fő;
Felnőtt férfi: 1 fő; Felnőtt nő: 1 fő;
Ifjúsági fiú: 12 fő; Ifjúsági lány: 8 fő
Versenyengedéllyel rendelkezik: 36 fő
1. Ágh Eleonóra
2. Aknai Antal
3. Ambrus Andrea
4. Avar András
5. Avar Ildikó
6. Balogh László
7. Bartók Mátyás
8. Bata Bálint
9. Bata Barnabás
10. Bojtor Regő
11. Csonka Ábel
12. Csonka Levente
13. Federics Éva
14. Gillich Dóra
15. Gillich György
16. Gillich Luca
17. Goszonyi Bence
18. Horváth János
19. Katulin Tibor
20. Kiss Anna
21. Kiss Benedek
22. Koblencz Kristóf
23. Koblencz Levente

  24. Koblencz Luca
  25. Kovács-Pataki Borostyán
  26. Köpöczi József
  27. Lutring László
  28. Mayer Martin
  29. Mészáros Károly
  30. Mucsi Mihály
  31. Pincés Marianna
  32. Pokornyik Tibor
  33. Reszter István
  34. Sugta Béla Barnabás
  35. Szendi-Káldi Mónika
  36. Tirhold Dávid
  37. Tirhold Norina
  38. Tirhold Zsolt
  39. Tóth Lajos
  40. Tóthné Horváth Mária
  41. Tölgyesi János
  42. Tölgyesi Réka
  43. Varga Zoltán
  44. Zentner Dániel László
  45. Zentner Péter
           Tiszteltbeli tagjaink
           Berbécs Sándor; Csőkör György
           Csőkör Zoltán, Langschadl József
           Törjék György
           Emléküket megőrizzük
           Simon Lajos 1935-1991
           Kész István 1940-2005
           Szakosztályvezető
           Mészáros Károly
           2020.01.29.
           Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
           Vissza a tartalomhoz