TTT-Tata

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY
TTT-O Team
TTT-HSE

Ne kövess! Én is eltévedtem.Még szerencse, hogy lassan haladok, meglehet rossz irányba megyek.

Tartalomhoz ugrás
Eddigi látogatók száma:
RENDEZVÉNYEINK
Tatai
Honvéd Kupa
Kész István
Emlékverseny
Megyei
Tájfutó Kupa
Megyei
Diákolimpia
VÉRTES
KUPA
Szabadidősport
Korábbi rendezvények
Térképek
Linkek
Simon Lajos
Emlékverseny
Rövidtávú
OB
Rólunk
EGY DILETTÁNS TÁJFUTÓ BLOGJA
Nagy Sándor blogja a tájfutásról.

2009.06.13 / Kész István Ev
2010.07.11 / Simon Lajos Ev.
2012.11.25 / Megyei Tájfutó Kupa
2012.07.15 / Simon Lajos Ev
2014. 06.15 / 9. Kész István Ev
A SZAKOSZTÁLY TÖRTÉNETE
Tagjaink
A 2004-ben alakult egyesület alapító szakosztálya, ami a Tatai Honvéd AC Szabadidősport és Tájfutó Szakosztályaként működött a megalakulásig. Így a szakosztály jogelődünknek tekinti a THAC Tájfutó Szakosztályát mind történetileg, mind elért eredményeinkben.
A Tatai Atlétikai Club és a Tatai Honvéd Rákóczi SE - az akkori városi labdarúgás fejlődése, illetve más racionális okok miatt is - 1986-ban egyesült Tatai Honvéd Atlétikai Club néven, aminek egyik szakosztálya a Tömegsport Szakosztály volt. Az Almásfüzitői Timföld Sport Club megszűnése után Simon Lajos, Pólya Dezső és Kész István baráti kapcsolatainak köszönhetően, néhány tájfutást szerető sportoló bevonásával a tömegsport szakosztály 1987-ben már alapvetően a tájfutást tűzte ki maga elé, mint fő cél. A szakosztály tagjai kezdetben a Magyar Honvédség különböző versenyein, bajnokságain vettek részt, illetve későbbiekben, ezek megrendezésében is szerepet vállalt. Az első tájfutó verseny, amelyen képviselte magát a szakosztály az 1. Tóth Ágoston Tájfutó Emlékverseny volt a Lajos-forrásnál, melyet az akkori MN Térképészeti Intézet rendezett. 1990-ben a szakosztály elvállalta a 3. Tóth Ágoston Tájfutó Emlékverseny megrendezését, melynek védnökei Slezák István, Skerlecz Iván és Holló József voltak, akik abban az időben jelentős szerepet játszottak az Országos Szövetség tevékenységében is. Ettől az időtől kezdve tevékenységünk országosan is ismert és elismert lett.
Simon Lajos barátunk és sporttársunk 1991-ben, fiatalon elhunyt. A szakosztály akkori vezetősége 1993-tól Simon Lajos emlékére kiírt tájfutó verseny megrendezését kezdeményezte, amely a Szövetség jóváhagyásával Simon Lajos Tájfutó Emlékverseny néven vált ismertté. A verseny egyúttal a Magyar Honvédség Tájfutó Csapatversenye és egyéni amatőr bajnoksága is volt egészen 2008. évig, amikor is a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége más alapokra helyezte az amatőr bajnokságok rendszerét. (Kész István, aki jelentős szerepet játszott az emlékverseny létrejöttében és rendezésében, sajnos 2005. június 12-én egy tájfutó versenyen váratlanul elhunyt. Az Ő emlékére a Simon Lajos emlékverseny F65 kategóriája 2005. júliusától Kész István Emlékverseny.)
1995 telén a szakosztály akkori vezetősége más szolgálati elfoglaltság miatt lemondott. A vezetést Mészáros Károly vette át, aki kitartó munkával és Horváth János odaadó segítségével, mint jogi, mint gazdasági téren átlátható szervezetet és új arculatot alakított ki. Ekkor már látható volt a jelenlegi tagság és vezetőség magja is.
2000-ben társrendezői voltunk a 25. Hungária Kupának, 2003-tól hagyományteremtő módon rendeztük meg az első Tatai Honvéd Kupát, 2004-ben pedig elvállaltuk a Magyar Köztársaság Rövid távú Országos Bajnokságának megrendezését is, amely jelentős visszhangot kapott a sajtóban is.
Úgy gondoljuk, hogy eddigi tevékenységünkkel ismeretséget és elismertséget vívtunk ki a magyar és nemzetközi tájfutó társadalom, illetve a Magyar Honvédség sportvezetői előtt.

2004 telén a szakosztály tagjainak önállóságra való törekvése eredményeként megalakítottuk a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesületet, melynek két szakosztályában nagyobb lehetőséget és teret tudunk nyújtani a tájfutást és a futást kedvelők számára. Így az ismert THA rövidítés helyét a TTT vette át.
Az új egyesület keretében a tájfutásban elért eredményeinket és sikereinket tovább erősítjük, folytatjuk a hagyományos Simon Lajos (Kész István) ev.-t, amely 2005-től a Tatai Honvéd Kupával együtt kétnapos nappali rangsoroló verseny. Továbbá 2008-ig folytattuk a MH Tájfutó Csapatversenyének és Egyéni Bajnokságának megrendezését is és továbbra is aktív szerepet vállalunk a megyei szintű versenyek rendezésében.
2006-ban hagyományteremtő céllal megrendeztük az első Kész István emlékfutást, azon a terepen, amelyet utoljára teljesített Kész István barátunk.
2007-től előtérbe helyeztük az utánpótlás nevelés feladatait és azóta számtalan rendezvény volt, melyeken több száz gyerek vett részt és tagjaink sorába is 30-40 fő gyerek lépett be.

Büszkék vagyunk arra, hogy tagságunk létszáma az eltelt időszakban jelentősen megnövekedett, tagjaink között jelentős létszámmal képviseli magát a tatai katonai alakulat. Eredményeink, és tevékenységünk egyre szélesebb körben teszi ismertté a nevünket és sportolóinkat.
Létszám: 53 fő
Senior férfi: 16 fő; Senior nő: 6 fő;
Felnőtt férfi: 2 fő; Felnőtt nő: 3 fő;
Ifjúsági fiú: 18 fő; Ifjúsági lány: 8 fő
Versenyengedéllyel rendelkezik: 26 fő
Felnőttek
Utánpótlás
 1. Ágh Eleonóra
 2. Aknai Antal
 3. Avar András
 4. Avar Ildikó
 5. Both András
 6. Dudás Anna Klaudia
 7. Federics Éva
 8. Gillich Dóra
 9. Gillich György
 10. Gillich Luca
 11. Horváth János
 12. Katulin Tibor
 13. Lutring László
 14. Mészáros Károly
 15. Mészárosné B. Vali
 16. Mucsi Mihály
 17. Mucsi Zsófia
 18. Pap Attila
 19. Pincés Marianna
 20. Pokornyik Bnece
 21. Pokornyik Tibor
 22. Reszter István
 23. Szepesi Szilvia
 24. Tóth Lajos
 25. Varga Zoltán
 1. Ambrus Andrea
 2. Balogh László
 3. Balogh Zorka
 4. Bata Bálint
 5. Bata Barnabás
 6. Besenyei György
 7. Bognár Balázs
 8. Borbely Attila
 9. Csonka Ábel
 10. Csonka Levente
 11. Gosztonyi Bence
 12. Holczinger Bertalan
 13. Juhász Márk
 14. Kiss Benedek
 15. Kiss Levente
 16. Koblencz Kristóf
 17. Kocsi Gábor
 18. Köpöczi József
 19. Lippai Gábor
 20. Mayer Martin
 21. Nyikos Gabriella Zsófia
 22. Purgel Péter
 23. Rákli Dorina
 24. Réső Anna Letti
 25. Róth Henrietta
 26. Tirhold Dávid
 27. Tirhold Norina
 28. Tirhold Zsolt
Tiszteltbeli tagjaink
Berbécs Sándor; Csőkör György
Csőkör Zoltán, Langschadl József
Törjék György
Emléküket megőrizzük
Simon Lajos 1935-1991
Kész István 1940-2005
Szakosztályvezető
Mészáros Károly
2018.10.25.
Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
Vissza a tartalomhoz