Rólunk - KLAPKA SHOOTING TEAM

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
SPORTLÖVŐ SZAKOSZTÁLY
KLAPKA SHOOTING TEAM

"The most deadly thing on the battlefield is one well-aimed shot."(Hathcock)

Tartalomhoz ugrás
TTT-HSE Sportlövész szakosztály

2012. Februárjában a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesülettel közösen megalakítottuk az egyesület alárendeltségébe tartozó Sportlövész szakosztályt, Klapka Shooting Team néven. 

A szakosztály két részlegre van osztva. Az egyik a hosszú távlövő precíziós részleg, a másik pedig a pisztoly illetve kiskaliberű részleg. 

A szakosztály a pisztolylövészetek alkalmával a laktanyában működő pincelőteret használja, ha az nem esik egybe a kiképzési feladatokkal, míg a precíziós részleg a szomódi katonai lőteret veheti igénybe kizárólag hétköznap, előzetes egyeztetés után, ha a lőtér zárása megoldott.

A szakosztály azzal a céllal jött létre, hogy a katonák, rendőrök és civilek, akik rendelkeznek sport-, önvédelmi- és vadászfegyverrel, kipróbálhassák magukat különböző szituációs lövészeteken, gyakoroljanak az esetleges valós helyzetekre, és versenyezzenek. 
Debreceni Tibor szakosztályvezető cikke az Altszti folyóirat 2015/2. számában a szakosztályról és a sportágról
A szomódi helyőrségi lőtér pedig olyan adottságokkal rendelkezik, amellyel egy civil szférában működő lőtér sem. Jelen pillanatban ez az egyedüli szakosztályi használatban lévő lőtér Magyarországon, ahol nem csak 450 méterig tudják kihasználni a vadászok és precíziós lövők a fegyverük adottságait, hanem akár 1800 méterig is.

Célunk, hogy megszerettessük a fiatalokkal a lövészsportokat és a civileknek olyan lehetőséget adjunk, amely nem elérhető egy hazai lőtéren sem.

2015-ben már 4. alkalommal veszünk részt a lengyelországi Longshot kupán, illetve minden évben képviseljük magunkat a Mesterlövész világkupán. Mindkét versenyen szép eredményeket érünk el. Rendszeresen látogatjuk a szlovákiai Senica-n található lőteret is, ahol szintén szép eredményeket érünk el. Évente június végén - Szent László napján -   rendezzük meg a Long Range Shooting Hungary versenysorozatot, ahol egyre növekvő számmal képviselik magukat Európa más országaiból is a sportlövők illetve katonák, rendőrök, aktívak és nyugdíjasok egyformán.
2021. 07. 02.
Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
Vissza a tartalomhoz