Csuló

Csulo-Balu

Go to content

Main menu:

FÜLÖP ANDRÁS "CSULÓ" EMLÉKFUTÁS
A 2001-ben váratlanul elhunyt sporttársunk tiszteletére rendezett emlékfutás, emlékverseny


Az egyesület 2011. évtől vette át a verseny rendezésének feladatait és 2013. évben a verseny megnevezését az Élet átírta.
Már 12 éve történt
Fülöp András Csuló sporttársunkkal a megváltozhatatlan, akkor azt hittük, hogy soha többet nem lesz ilyen szomorú októberünk, sajnos az élet ismételte önmagát, október 7-én 37 évesen hunyt el egy szintén ízig-vérig sportember, a tatabányai Ádám Balázs, vagy ahogy mindenki hívta: A BALU.
Mi, akik többször is csapattársai voltunk a különböző futóversenyeken, kötelességünknek éreztük, hogy ilyen módon is emlékezzünk rá!

Így a
Csuló emlékverseny 2013. évtől mindkét sporttárs nevét viseli.

Futóverseny Csuló és Balu Emlékére


Fülöp András (Csuló)
1964-2001

Csuló emlékére álljon itt egy régi sporttársának (Tóth Feri) megrendítő visszaemlékezése

Szabálytalan nekrológ egy sporttársról

Fülöp András (1964-2001)
Egy októberi szombaton futás közben a tatai Öreg-tó partján megállított a helyi sportorvos
- Meghalt a Csuló - mondta a kerékpárjáról leszállva.
Az amúgy is magas pulzusszámom egy pillanat alatt az egekbe szökött.
- Micsoda?!!!
CSULÓ, vagy ahogy kevesebben ismerték Fülöp Andris a vasember, a kajakos, a triatlonos, a maratonista, a quadriatlonista és még ki tudja hány sportág közkedvelt alakja eltávozott köreinkb
ől.
- Ilyen nincs. - gondolkodtam - hiszen néhány napja még egygütt nyomtunk le egy tizest nem éppen "kisasszonyos" tempóban.
Ő éppen készült a szupermaratonra, ahol évek óta a rendőrcsapat egyik fő oszlopának számított.
Nekem - mint sporttársnak - különösen fáj ez a tragédia jó pár éve éppen én szerveztem be a tatai szupermaratoni csapatba
őt a kitartásáról és állóképességéről híres kajakost. Sokszor voltunk szobatársak amikoris jót nevettünk Andris fantasztikus étvágyán.
Életének harminckilencedik évében nem volt kíméletes vele a sors.
Korán elveszítette édesanyját, a körülmények úgy hozták, hogy gyorsan önállóvá kellett válnia. El
őszőr textilipari főiskolát végzett, majd munkahelye megszünte után a rendőri hivatást választotta, mely rendszerben már a századosi rangnál tartott, miközben sportolt, nem is akárhogyan. A kajak OB hatodik helyét követte a csúcs, csapatban bronzérem az ibizai quadriatlon VN-n, mellesleg "megcsinálta" az ironmen-t is. Csuló tehát edzett volt. Úszta a Balatont, megfutotta a weitsch-i hegyimaratont, rendőrsportolóként pedig a világ sok helyén szerzett dicsőséget testületének. Tagja volt a messze földön hírestatai "kocsitoló csapatnak" és a legszebb férfikorba érve is kimondottan sportszerűen élt.
Talán csak
ő és orvosai tudták, hogy esetleg nincs minden rendben az egészségével. Idén már talán csak bizonyos "trükkel" tudta megszerezni rajtengedélyét a szupermaratonra, - bár hiába, mert éppen a verseny előtti napon búcsúztattuk a tatai temetőben. De hát imádta a sportot, a mozgást, ezért igazságtalan az ilyen korai elmúlás.
Leírni is sz
őrnyű. Többé nem magaslik ki jellegzetes alakja a rajtnál, nem állunk meg dumálni a parton, nem futunk együtt hosszú kilómétereket után "ipari mennyiségű" kaját eltüntetve. (Mi tataiak a versenyeken kicsit egymással is versenygtünk)
- Csulókám! Most a leghosszabb távon indultál és már megint megel
őztél bennünket. Ez nem volt szép tőled! Ha tudnád, hogy a szupermaratonon "Fülöp András emlékére" néven indult a tatai csapat, elmosolyodnál. Mi azonban könnyezünk. - ÉRTED!
Lélekben ölel: Bajszi (Tóth Ferenc)


Ádám Balázs (BALU)
1976-2013

Lelked, mint fehér galamb csendesen messzire szállt


Hiába keresünk könnyes szemünk már soha nem talál


De tudjuk, hogy a csillagok közt a legfényesebb te leszel


Utat mutatsz nekünk, mert szívünkben örökké létezel.

 
Back to content | Back to main menu