2015 - Tata Boksz Team

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
ÖKÖLVÍVÓ SZAKOSZTÁLY
TTT Box TEAM

A nagy harcosok titka, hogy uralják testi képességeiket és egyben fel is használják azokat. (Bruce Lee)

Tartalomhoz ugrás
2015
December 05-06. Felnőtt Országos Bajnokság (Héviz)
Az idei Felnőtt Országos Bajnokságon népes és szakmailag érett felnőttek csatáztak az érmekért.
Egyesületünk két versenyzővel vett részt a versenyen.
75kg-ban Varga László indult
- A selejtezőből pontozásos győzelemmel  jutott az elődöntőbe, ahol az éremér folyó küzdelemben vereséget  szenvedett így 6. helyen végzett.
Laci térdműtéte után ez reális és szép eredmény volt.

81kg-ban  Babacsik Krisztián indult
- Elsőéves felnőttként győzelemmel  kezdett, majd az éremért való mérkőzésen sajnos a tapasztalat hiánya  miatt vereséget szenvedett, így a 6. helyen végzett.





November 07-08. Ifjúsági Országos Bajnokság (Nagykanizsa)
Ismét Magyar Bajnoki érem a tatai ökölvívásnak!
A TTT-HSE szineit  Vörös Márton képviselte. Marci a selejtezőből nagyszerű öklözéssel jutott az elődöntőbe, ahol régi mumusával Berki Krisztofer KSI-vel vívott nagy csatát és látványos fordulatos mérkőzésen nyert. A döntőben az első számú  kiemelt Kontrecz Márk (Madár Akadémia) volt az ellenfele. Itt  a Bajnoki cím mellett az volt még  a tét, hogy aki nyer az indul az ifjúsági Európa Bajnokságon. Marci nagyszerűen kezdte a mérkőzést, de ellenfele ritmusváltásai ellen nem tudta megtartani előnyét, így pontozásos vereséget szenvedett, ami a II. helyet jelentette.

2. hely. Vörös Márton
        Edzője: Kalló László
        A képen: Vörös Marci és Kalló László.



November 02-05 Ifjúsági Európa Bajnokság /Oroszország Anapa
Egyesületünket Kecskeméti Marti és Roland képviselte 44.5 kg és 38.5 kg súlycsoportban
Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ketten is a Magyar Válogatott mezében, de az egyesületünk színeiben vehetett részt az EB-n
Mérkőzések eredmények
November 02.
Kecskeméti Roland (Hun)      2:1 pontozással győzött
Levankov Kirill (Blr)

Kecskeméti Martin (Hun)      3:0 pontozással győzött
Donodhue John William (Irl)

November 04
Kecskméti Roland (Hun)       0:3  pontozásos vereséhet szenvedett
Paul Camerun (Eng)

Kecskeméti Martin (Hun)      0:3  pontozásos vereséhet szenvedett
Dmytruk Arsen (Ukr)

EURÓPA BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNY
Kecskeméti MArtin (44.5 kg) 5. hely
Kecskmeéti Roland (38.5 kg) 5. hely




2015. október
A TTT-HSE  ökölvívója, Vörös Marci újabb aranyérmet szerzett az Ausztriában rendezett nagyszabású ifjúság tornán, ahol a Magyar válogatott szineiben  versenyzett. Marci minden ellenfelét egyhangú pontozással verte az elődöntőben és a döntőben is így győzte le az ausztriai hazai  ellenfelét is. Edzője: Kalló László bízik abban, hogy Marci jó formáját átmenti a november elején kezdődő ifjúsági OB-re és a dobogón végez.


Szeptember
Ismét van Magyar Bajnoka a tatai ökölvívásnak, Kecskeméti Ronald személyében!!!!
Szeptember 24-27-között Egerben rendezték a serdülők Országos Bajnokságát, ahol a TTT-HSE 4-fővel képviseltette magát.
- 38,50 kg-ban Kecskeméti Ronald indult, aki nagyszerű ökölvívással, két pontozásos és két KO-os győzelemmel szerezte meg a Magyar Bajnoki címet és ezzel biztosította helyét a válogatottban a novemberi Europa Bajnokságra készülő keretben!
- 46 kg-ban Kecskeméti Martin indult bajnoki esélyesként, de mivel nem volt kiemelés a súlycsoport másik favoritjával került szembe már a selejtezők során, ami a látottak alapján a bajnoki döntő volt, (Ezt a hibát a válogatott szakvezetése is elismerte) amit Martin 2:1 pontozással elvesztette, de a szakvezetés fordítva is jogosnak itélt. így Martin az V.helyen végzett. Sajnos a bajnoki cím elment, de a szakvezetés továbbra is számít rá az EB-csapatba.
- 59 kg-ban Óvári Martin az elődöntőben vereséget szenvedett így helyezetlen maradt.
- +76kg-ban Mohácsi Martin indult, aki az elődöntőben szenvedett vereséget, igy a VI. helyen végzett.

Edzők: Flórián Béla, Kuzma Csaba, Kalló László
A képen: Kecskeméti Ronald.


Augusztusi hírek
Augusztus utolsó hétvégéjén a csapat a Északkomáromban vett részt egy nagyszabású  nemzetközi versenyen, ahol 16 egyesület 72 versenyzője indult.
A nyárt  követő első versenyen jó eredmények születtek, ahol elsősorban a  serdülők számára volt jó felmérés, mert szeptember végén már a Magyar  bajnoki érmekér lépnek szorítóba Egerbe.
Eredmények:
I. hely: Kecskeméti Ronald; Kecskeméti Martin; Varga László
II. hely: Kecskeméti Mark; Zsilinszki Roland;
Edzők: Flórián Béla , Kuzma Csaba


2015. június 13-14. EGER, Nemzetközi Bornemissza emlékverseny
Serdülő 59kg-ban Óvári Martin jeleskedett az elődöntőben, de a döntőbe jutásért kikapott a későbbi győztestől így 3. helyen végzett.
Ifjúsági 64kg-ban Vörös Márton nagyon jól kezdett a selejtezők során, de a döntőbe jutásért pontozásos vereséget szenvedett a súlycsoport győztesétől, így 3. helyen végzett.
Egyébként ez volt a legnépesebb súlycsoport, ami a Magyar Bajnoki döntőnek is beillett. Marci teljesítményével a válogatott szakemberei is megvoltak elégedve, mert a héten az ifjúsági válogatottal már el is utazott Romániába, ahol egy nagyszabású nemzetközi versenyen vesz részt. A versenyzőket Kalló László készítette fel .

Júniusi hírek
2015. június 13-14. EGER, Nemzetközi Bornemissza emlékverseny
Serdülő 59kg-ban Óvári Martin jeleskedett az  elődöntőben, de a döntőbe jutásért kikapott a későbbi győztestől így 3. helyen végzett.
Ifjúsági 64kg-ban Vörös Márton nagyon jól kezdett a  selejtezők során, de a döntőbe jutásért pontozásos vereséget szenvedett  a súlycsoport győztesétől, így 3. helyen végzett.
Egyébként ez volt a  legnépesebb súlycsoport, ami a Magyar Bajnoki döntőnek is beillett.  Marci teljesítményével a válogatott szakemberei is megvoltak elégedve,  mert a héten az ifjúsági válogatottal már el is utazott Romániába, ahol  egy nagyszabású nemzetközi versenyen vesz részt. A versenyzőket Kalló  László készítette fel .

Nemzetközi Torna - Románia
Vörös Márton az ifjúsági válogatottal Romániában szerepelt egy nagyszabású nemzetközi tornán, ahol 3. helyezést ért el.

A képen: Óvári Martin és Vörös Marci


Ismét két tatai Ökölvívó a válogatott keretben!
Kecskeméti Martin és Kecskeméti Ronald is meghívást kapott a serdülő válogatott tatai edzőtáborába. A korosztály legjobbjai a soron következő Schoolboy Európa bajnokságra készülnek, amit minden évben megrendeznek a fiataloknak.

2015. május 15-17. Budapest - Kiemelt régiós válogató verseny

Május 15-17 között rendezték Budapesten a kiemelten kezelt régiós válogatottak  versenyét, ahol Kecskeméti Martin révén nagyszerű sikert értünk el.
Martin Áprilisban 44,5kg-ban lett Diákolimpiai Bajnok, most lefogyasztott és 43 kg-ban indulva bebizonyította hogy itt is Ő a legjobb. Minden ellenfelét meggyőzően, látványos ökölvívást bemutatva verte.
Teljesítményét a szakmai zsűri,- akik szakfelügyelő és a válogatott edzőkből áll- is elismerte és őt választották a verseny legtechnikásabb versenyzőjének!!!!
Az eredmény az edzőknek is nagy elismerés, mert a munkájukat is értékelik, megerősítést kapnak, hogy jó úton haladnak az oktatásban.

Flórián Béla és Kuzma Csaba edzők nem az erőboxot, hanem a technikai elemek gyakorlását helyezté előtérbe. "A bokszot játszani kell." (Kuzma)
A versenyre meghívást kapott még Kecskeméti Ronald is, aki a Diákolimpia II. helyezettje volt, de sajnos a kézsérülése még nem jött teljesen rendbe, így nem indulhatott. Ő majd a júniusi versenyen bizonyíthat.




2015. 04.04-05. Győr - Ökölvívó DIÁKOLIMPIA

1. hely (Olimpiai bajnok) KECSKEMÉTI Martin 44.5 kg
2. hely Kecskeméti Roland 38.5 kg
5. hely Óvári Martin 59 kg.
5. hely Mohácsi Martin

Ökölvívóink ismét a csúcson!
GRATULÁLUNK

Címvédés és újabb siker!
Győrben az utánpótlás Diák Olimpián óriási mezőny, 376 fő indult két korcsoportban.
Egyesületünket 4 fő képviselte.
      
-38,5 kg-ban Kecskeméti Ronald, aki első éves serdülőként (majdnem megismételte unokatestvére Martin, tavalyi elsőségét) 3-győztes meccsel verekedte magát a döntőbe, ahol a tavalyi bajnokkal óriási meccsen 2:1 arány maradt alul, ami fordítva is reális lett volna. Így II. helyen végzett. Ő a jövő embere.
- 44,5 kg-ban Kecskeméti Martin címvédőként  indult, aki tavaly még 38,5kg-ban volt bajnok. Most négy súlycsoportot ugorva és óriási pszichikai teherrel a vállán boxolt, hiszen számára csak az 1-hely volt az elfogadható és a súlycsoportban nem volt kiemelés, így a nehezebbik ágon boxolt 4-napon keresztül, ahol az akarata, szive, küzdeniakarása, kondiciója segítette a sikerhez és megérdemelten lett  ismét bajnok.
Mind két versenyző várhatja újra a válogatott behívót, ami a júniusi Shcoolboy  Európa Bajnokság felkészülésére szól.
- 59 kg-ban Óvári Martin, 76kg-ban Mohácsi Martin indultak, akik szerencsés sorsolással az elődöntőbe kerültek, de ott a későbbi bajnokoktól kikaptak, így az V. helyen végeztek.    

A kiemelkedő teljesítményre büszkék vagyunk, kiemelt büszkeség tölti ki az edzők szívét, hiszen az eredmények alapján megelőztük a megyéből még induló és kiemelt TSC-ét, illetve a szintén bajnokot nevelő Oroszlányt is.
Edzők: Flórián Béla, Kuzma Csaba, Kalló László.





2022. 08. 03.
Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
Vissza a tartalomhoz