HÍREK-ADATOK - TTT-Tata

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
Köszöntünk az egyesület honlapján! Sportolj velünk!
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4.
Bankszámla száma: 63200030-11023517
Adószám: 18614828-2-11
TTT-HSE

A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.Ernest Hemingway

Tartalomhoz ugrás
fő látta a hírek/adatok oldalát
VEZETŐSÉG
KAPCSOLAT

(Elnökség, Bizottságok, szakoszályvezetők)
A 2014. január 25-i küldöttközgyűlés XXII./8-13. számú határozata alapjánELNÖKSÉG
Mészáros Károly, egyesületi elnök
Hercogh Gergely elnökségi tag

2017.01.28-i küldöttközgyűlés XXXI/8. határozata alapján

Ocsovai János, elnökségi tag
Debreceni Tibor, elnökségi tag
Szíjártó Jenő, elnökségi tag

Pénzügyi Ellenőrző Bizottság
Tóthné Borsos Ildikó, elnök; Tarján Tamás, tag; Sárközi István, tag

Fegyelmi Bizottság
Polacsek Kálmán, elnök; Zsigmond Péter, tag; Avar András, tag


SZAKOSZTÁLYVEZETŐK


Mészáros Károly, Tájfutó Szakosztály

Herczog Gergely, Atlétika és Triatlon Szakosztály
Kovács Pataki Krisztián, Íjász Szakosztály (Tatai Celőkék)
Ocsovai János, Természetjáró Szakosztály (Csavargó Csapat)
Ubornyák Attila, Klapka Focisuli
Debreceni Tibor, Sportlövő Szakosztály (Klapka Shooting Team)
Flórián Béla, Ökölvívó Szakosztály
Szíjártó Jenő, Tata Cross Szakosztály
Bujdosó Zsolt, Rodeo Dancer's
Giczi István, Warhammer

Pok András, Taktikai Közelharc Oktató és Fejlesztő Szakosztály

(TTT-TTC)

Mészáros Zsolt, Történelmi Szablyavívó Szakosztály

Palotai Tibor, Tata Teke Team

Gregor Géza, Tata Dragon's (Sárkányhajó Szakosztály)

Szakosztályvezetők levelező listája: ttt-szakosztalyok@lev-lista.hu
A lista archívuma itt olvasható (Csak regisztrált tagoknak)

Székhely, levelezési cím
2890 Tata, Május 1 út 53/B. 2/2.
E-mail cím: ttt.tata.2004@gmail.com
Hivatalos honlap: http://ttt-tata.hu
Sportobjektumok helye: 2890 Tata, Fényes fasor 6/b.

FALIÚJSÁG
HATÁROZATOK TÁRA

HÍREK, INFORMÁCIÓK, ESEMÉNYEK
Katt a jegyzetre

ELNÖKSÉGI, KÖZGYŰLÉSI DÖNTÉSEK

Katt a könyvre

Az egyesülettel kapcsolatos hírek, információk, események
Mi történt az egyesületben? Mi történt a szakosztályokban? Rövid információk, tájékoztatók, események leírását itt találhatod meg.
"Historia est magistra vitae" - Cicero


Alapszabály XII. 30.§. 3. pont
A közhasznú szervezet elnöke köteles a határozatok tárát vezetni, melyből a vezetőszerv döntéseinek tárgya és tartalma, időpontja és hatálya a döntést támogatók és ellenzők, tartózkodók számaránya megállapítható.

SZABÁLYZATOK
KÖZHASZNÚ JELENTÉSEK

(MÉRLEG ÉS EREDMÉNYLEVEZETÉS)

2004   2005   2006  2007
2008   2009   2010   2011

A kettős könyvvitel bevezetése után
2012   2013  2014 2015

2016

- lsd. még: OBH -

SZERZŐDÉSEK, ŰRLAPOK
Együttműködési szerződések

(MH 25. KGY LDD - TTT-HSE)

Egyéb szerződések

TÖRTÉNETÜNK

Megalakulás ideje: 2004. szeptember 30.
Komárom-Esztergom Megyei Bíróság: Pk.60.069/2004/4
Adószám: 18614828-2-11
Számlaszámok: Pannon Takarékszövetkezet
Fő számla: 63200030-11023517 / Alszámlák: 63200030-11053466; 63200030-11053473; 63200030-11053480
Statisztikai számjel: 18614828-9262-521-11
NCAGE: 0656V
Könyvelő iroda: Ráta Kft. - Tata

Az egyesületünk 2004. évben alakult meg az akkor a Tatai Honvéd AC berkeiben működő Szabadidősport és Tájfutó Szakosztály tagságának akarata alapján. A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Pk.60.069/2004/4. sz 2004 szeptember 30-án kelt végzés 2004. októer 20-án vált jogerőssé.
Az a tény, hogy az akkori tagjaink között többen kapcsolatban álltak a tatai katonai alakulattal határozta meg, hogy a nevünk tartalmazza a honvéd megnevezést is. Alapszabályunkban célként fogalmazódik meg, hogy tevékenységünk kiterjed a katonák, illetve az MH ellátási körébe tartozó sportolók foglalkoztatására is, lehetőséget és módot nyújtva a kiképzési időn túli sport és szabadidő szervezett folytatására.
Megalakulásunk idején felvételünket kértük a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségébe (HOSOSZ) is, ami a kötődésünket erősítette, de a tatai alakulattal a kapcsolatunk nem alakult ki, melynek oka több dologra is visszavezethető.
2010-ben a HOSOSZ új vezetősége minden honvéd sportegyesület nevében lépett fel a Honvédelmi Minisztérium irányába, így sikerült egy miniszteri állásfoglalás után 2012. február 07-én a helyi alakulattal egy együttműködési megállapodást kötni, melynek eredményeként térítés ellenében az egyesület használhatja a szerződésben foglalt sportpályákat és objektumokat, bizonyos szabályozott keretek között. A szerződést kettő évente megújítjuk.
A félreértések elkerülése végett a honvédségtől semmilyen pénzbeli támogatást nem kapunk, tevékenységünkhöz szükséges költségeket, hasonlóan más civil szervezetekhez a tagdíjainkból és a mindenki számára elérhető pályázatokból tudjuk előteremteni, vállalkozási tevékenységet az egyesület nem folytat.
Az egyesületnél a sportszakmai feladatokat a választott vezetők és az aktivistáink térítésmentesen végzik. Tevékenységük nélkülözhetetlen az egyre magasabb színvonalú feladat végrehajtása érdekében.
Ez az együttműködési megállapodás mérföldkőnek számít az egyesület történetében, hiszen az így használható sportobjektumok fellendítették a sportszakmai tevékenységünket. Azonban tudni kell, hogy a kapott létesítmények felújítása és a célnak történő átalakítása az egyesület költségvetéséből történt, ami nem lett volna lehetséges a megszámlálhatatlan támogatás és önkéntes munka nélkül. Komoly önerőt feltételez a közüzemi díjak előteremtése is.
De ne szaladjunk előre, szeretném bemutatni az egyesület fejlődését és a szakosztályokban folyó munkát is.
Alapító szakosztály a Tájfutó Szakosztályunk volt, ahol igen komoly szakmai munka révén évente több mint 25 rendezvényen ismertetjük meg a tájékozódási sport szépségeit haladóknak, kezdőknek és gyerekeknek, ritkán mozgáskorlátozott sportolóknak is. A szakosztály szakmai tevékenysége országosan is elismert, versenyeink rendezése minden követelménynek megfelel. Tagságunk zöme Komáromban lakik, így az utánpótlás nevelésünk is ebbe a városba centralizálódik, de komoly kapcsolatot építettünk ki Ászár, Dorog, Almásfüzitő, Vértesszőlős, Tatabánya és Baj iskoláival is, ahova egyre inkább átkerül az utánpótlás nevelésünk bázisa. Tatán is voltak kísérleteink, de még átütő sikert nem értünk el, bár a Kőkúti iskolában már kettő alkalommal is rendeztünk a gyerekek részére programot és már tervezzük a további rendezvényeket. Több rendezvényünk volt a tatai tóparton, a Cseke tó környékén is.
A nyári táborok során több ízben tartottunk népszerűsítő versenyeket gyerekeknek az iskolák, illetve a Családsegítő szolgálat felkérésére is.
Minden évben szép eredményeket érünk el a szövetség által rendezett országos bajnokságokon. Különösen büszkék vagyunk Az egyetlen Európa- és világ bajnokunkra is (Mucsi Mihály), aki a rádiós iránymérő EB-n szerzett aranyérmet 2013-ban, és 2016-ban világbajnok lett)
Még a megalakulásunk évében alakult meg a Tömegsport Szakosztály (2011-től Atlétika és Triatlon Szakosztály), melynek tagjai a kezdetben csak a katonai alakulattól verbuválódtak, de az évek folyamán több kiváló atléta és futó csatlakozott hozzánk a város lakosai közül is.
Futóink számos utcai versenyen bizonyították felkészültségüket és a sporthoz való kötődésüket eredményeikkel.
Rendezvényeink Tata városában közismert programok és országos szinten is számon tartják a hagyományos Téli Terepfutó versenyeinket, a Szent László menet teljesítménytúrát és terepfutó versenyt, a Fülöp András Emlékversenyt. Reményeink szerint a 2012-ben általunk megrendezendő Maraton Váltó is jelentős versenyzőt vonz ide, Tatára.
Hagyományteremtő céllal tervezzük a Rózsavölgyi István emlékverseny megrendezését is. A szakosztály tagjai sikeresen vesznek részt komoly nemzetközi triatlon versenyen is.
2006. évben kihasználva Tata város idegenforgalmi helyzetét és a hagyományőrző íjászatot kedvelő sporttársaink aktivitását megalakult az Íjász Szakosztályunk. A szakosztály azóta minden évben megrendezi a Tradicionális Íjászversenyt, melynek fővédnökei a tatai alakulat mindenkori parancsnoka és a város polgármestere
A verseny országos szinten is ismert és elismert rendezvény lett, melyre az ország számos vidékéről és külföldről is sok versenyző érkezik és csak pozitív tapasztalatokkal távozik tőlünk és viszik magukkal Tata szépségeinek élményét is.
Több esetben kaptunk felkérést íjászbemutatókra, illetve az íjászat gyerekekkel való megismertetésére.
A következő évben alakult meg a Természetjáró Szakosztály és a Kispályás Labdarúgó Szakosztály.
A természetjárók programjai között minden esetben Magyarországgal kapcsolatos különlegességek és a világörökség részeinek meglátogatása szerepel. Az évente egy alkalommal a környező országokba szervezett túrák fő célja a határon kívüli magyarok megismerése, a kapcsolatok kiépítése és a természeti kincsek megismerése.
Így jutottunk el a Felvidékre, a Kárpát-aljára, Erdélybe, a Vajdaságba, Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába és Magyarország csodálatos vidékeire (Börzsöny, Pannonhalma, Zemplén, Visegrád, Tata, Vértes, Pécs, Villány, Velence, Szentendre, Mohács, Drávaszög, Ipolytarnóc, Őrség, stb.)
A kispályás labdarúgók alapvetően a tatai katonai alakulat szerződéses legénységi állományú tagjainak ad szerevezett keretek közötti sportolási lehetőséget, és biztosítja a szabadidejük hasznos eltöltését.
A mérföldkőnek számító együttműködési megállapodás a tatai sportot szeretők között hamar ismertté vált, így keresték meg egyesület vezetőségét az amerikai focisták, a sportlövők, az ökölvívók és nem utolsó sorban, a tata városában egyedüli utánpótlás nevelést végző labdarúgók és kértek minket, hogy ha tudunk, segítsük a felkészülésüket és az edzési lehetőségeiket.
Az egyesület vezetősége az alapszabályunk célkitűzéseinek megfelelően, illetve személyes hozzáállásuk alapján lehetőség szerint minden ilyen kérésnek eleget tesz, ha a feltételek adottak.
Így alakult meg az Amerikai Football Szakosztály (Tata Mustangs), akik már országos szintű bajnokságban versenyeznek és eredményeik is elismerésre méltóak. Az országos Aréna Kupán elért 2. helyezésük a 2011. év nagy meglepetése volt szakmai berkekben. A töretlen fejlődés eredményeként 2013-as első osztályú bajnokságban a 3. helyet szerezték meg, ami igazán komoly teljesítményt jelent, de nem utolsó sorban ezzel is öregbítjük a csapat, ezzel együtt Tata város hírnevét. A csapat új utakat keresve 2015. szeptember elejétől Tatabányán folytatja, most mát kék színekben.
Lehetőséget tudtunk teremteni a sportlövészet működtetésének, ahol egyedül az országban tudjuk megteremteni a nagytávolságú sportlövő versenyek rendezésének körülményeit.
Minimális költségekkel termet biztosítottunk az ökölvívóknak is, ahol Flórián Béla nemzetközi ökölvívó bíró neve biztosíték arra, hogy Tatán az ökölvívás is komoly fejlődést mutasson fel.
Az utánpótlás labdarúgással foglalkozó szakemberek több váltás után akkor kerestek meg minket, amikor a Hódi SE színeiben játszották a bajnoki mérkőzéseiket. A tárgyalások eredményeként a 2011. év bajnokságát már a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület színeiben kezdték el felvéve a Klapka Focisuli Tata nevet. A mérkőzések az U12, U14 és U16 korosztályokban folynak az Együttműködési Megállapodás adta lehetőséget kihasználva a Nőtlen tiszthelyettesi szálló focipályáján.
Az egyesület a bajnokságot megelőzően tagja lett a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is és szervezett keretek között a szakmai előírások betartásával 2015-ig végezte Tatán egyedül a klasszikus utánpótlás nevelést a labdarúgás területén. 2015 től kezdve folyamatosan áttevődött az edzők, ezzel együtt a gyerekek tevékenysége is egy másik, a város által erősebben támogatott egyesülethez.
Még két szakosztály alakult meg az egyesület színeiben az elmúlt év során, így több lehetőséget teremtve a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Az egyik a katonák között népszerű stratégiai táblajáték (Warhammer), ami komoly szellemi és fizikai állképességet követel meg. Tagjaink több európai szintű versenyeken értek el kiváló eredményeket. Fontos számunkra, hogy ezt a kikapcsolódási és szabadidős lehetőséget több fórumon megismertessük és bemutassuk.
A már világszinten egyre népszerűbb linedance (amerikai western tánc) ötlete alapján alakult meg a Rodeo Dancer's szakosztály, ahol a csapat tevékenysége tovább szélesíti az egyesület által kínált szabadidős tevékenységek spektrumát. Létszámuk folyamatosan növekszik, az érdeklődők száma nem csökken. Kiváló eredményt értek el a 4. alkalommal megrendezett országos linedance és country fesztiválon, ahol a csapat különdíjat kapott.
2015-ben csatlakozott hozzánk a Tatán található egyetlen szervezett keretek közöttműködő Teke csapat Tata Teke Team néven, továbbá bővűlt a hagyományőrző csapatunk a Tata Várának Seymenjei elnevezésű szakosztályunkkal, valamint megalakulzt az első visportot magába foglaló szakosztályunk is,a sárkányhajó szakosztály TTT Dragon's néven.
Az egyesület jelenleg 14 szakosztállyal működik, és a létszáma közelít a 400 főhöz. Úgy gondoljuk, hogy ekkora létszám, illetve a sportszakmai szinten nyújtott széles választéka Tatán egyedülálló. Tevékenységünk alapja a tömegsport és a szabadidősport, de számos sportolónk eredménye bizonyítja, hogy az egyéni sportok területén is van keresnivalónk.
Az egyesület naprakész honlappal rendelkezik, ahol a minden tevékenységünk, alapokmányaink és dokumentumaink nyilvánosak és hozzáférhetőek.
Címe: http://ttt-tata.hu/
Az egyesület e-mail címe: 2015. novemberétől ttt.tata.2004@gmail.com
Az egyesület minden évben küldöttközgyűlésen fogadja el az előző évi beszámolókat és a közhasznúsági jelentést, valamint a következő év feladattervét és költségvetését, illetve az egyéb szükséges témák is itt kerülnek megvitatásra.
Az elnökségi ülésünkre és a küldöttközgyűlésünkre minden évben meghívót küldtünk a város vezetőinek és támogatóinknak.
Értekezleteink és döntéseink nyíltak, bárki megjelenhet és kifejtheti véleményét.
Rendezvényeink zömét, különösen a Tatán rendezett programjainkat figyelemmel kíséri a Tatai TV és egyéb média, ahol korrekt tényszerű riportok és felvételek bizonyították folyamatos tevékenységünket.


SPORTOLJ VELÜNK!

2018.03.13.
Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
Vissza a tartalomhoz