TTT-Tata

Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület
TÁJFUTÓ SZAKOSZTÁLY
TTT-O Team

Ne kövess! Én is eltévedtem.Még szerencse, hogy lassan haladok, meglehet rossz irányba megyek.

Tartalomhoz ugrás
Eddigi látogatók száma:
A SZAKOSZTÁLY TÖRTÉNETE
Szakosztályvezető
A 2004-ben alakult  egyesület alapító szakosztálya, ami a Tatai Honvéd AC Szabadidősport és  Tájfutó Szakosztályaként működött a megalakulásig. Így a szakosztály  jogelődünknek tekinti a THAC Tájfutó Szakosztályát mind történetileg,  mind elért eredményeinkben.

A  Tatai Atlétikai Club és a Tatai Honvéd Rákóczi SE - az akkori városi  labdarúgás fejlődése, illetve más racionális okok miatt is - 1986-ban  egyesült Tatai Honvéd Atlétikai Club néven, aminek egyik szakosztálya a  Tömegsport Szakosztály volt. Az Almásfüzitői Timföld Sport Club  megszűnése után Simon Lajos, Pólya Dezső és Kész István baráti  kapcsolatainak köszönhetően, néhány tájfutást szerető sportoló  bevonásával a tömegsport szakosztály 1987-ben már alapvetően a tájfutást  tűzte ki maga elé, mint fő cél. A szakosztály tagjai kezdetben a Magyar  Honvédség különböző versenyein, bajnokságain vettek részt, illetve  későbbiekben, ezek megrendezésében is szerepet vállalt. Az első tájfutó  verseny, amelyen képviselte magát a szakosztály az 1. Tóth Ágoston  Tájfutó Emlékverseny volt a Lajos-forrásnál, melyet az akkori MN  Térképészeti Intézet rendezett. 1990-ben a szakosztály elvállalta a 3.  Tóth Ágoston Tájfutó Emlékverseny megrendezését, melynek védnökei Slezák  István, Skerlecz Iván és Holló József voltak, akik abban az időben  jelentős szerepet játszottak az Országos Szövetség tevékenységében is.  Ettől az időtől kezdve tevékenységünk országosan is ismert és elismert  lett.

Simon  Lajos barátunk és sporttársunk 1991-ben, fiatalon elhunyt. A szakosztály  akkori vezetősége 1993-tól Simon Lajos emlékére kiírt tájfutó verseny  megrendezését kezdeményezte, amely a Szövetség jóváhagyásával Simon  Lajos Tájfutó Emlékverseny néven vált ismertté. A verseny egyúttal a  Magyar Honvédség Tájfutó Csapatversenye és egyéni amatőr bajnoksága is  volt egészen 2008. évig, amikor is a Honvéd Sportegyesületek Országos  Szövetsége más alapokra helyezte az amatőr bajnokságok rendszerét. (Kész  István, aki jelentős szerepet játszott az emlékverseny létrejöttében és  rendezésében, sajnos 2005. június 12-én egy tájfutó versenyen  váratlanul elhunyt. Az Ő emlékére a Simon Lajos emlékverseny F65  kategóriája 2005. júliusától Kész István Emlékverseny.)

1995  telén a szakosztály akkori vezetősége más szolgálati elfoglaltság miatt  lemondott. A vezetést Mészáros Károly vette át, aki kitartó munkával és  Horváth János odaadó segítségével, mint jogi, mint gazdasági téren  átlátható szervezetet és új arculatot alakított ki. Ekkor már látható  volt a jelenlegi tagság és vezetőség magja is.

2000-ben  társrendezői voltunk a 25. Hungária Kupának, 2003-tól hagyományteremtő  módon rendeztük meg az első Tatai Honvéd Kupát, 2004-ben pedig  elvállaltuk a Magyar Köztársaság Rövid távú Országos Bajnokságának  megrendezését is, amely jelentős visszhangot kapott a sajtóban is.

Úgy  gondoljuk, hogy eddigi tevékenységünkkel ismeretséget és elismertséget  vívtunk ki a magyar és nemzetközi tájfutó társadalom, illetve a Magyar  Honvédség sportvezetői előtt.

2004  telén a szakosztály tagjainak önállóságra való törekvése eredményeként  megalakítottuk a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesületet,  melynek két szakosztályában nagyobb lehetőséget és teret tudunk nyújtani  a tájfutást és a futást kedvelők számára. Így az ismert THA rövidítés  helyét a TTT vette át.

Az  új egyesület keretében a tájfutásban elért eredményeinket és  sikereinket tovább erősítjük, folytatjuk a hagyományos Simon Lajos (Kész  István) ev.-t, amely 2005-től a Tatai Honvéd Kupával együtt kétnapos  nappali rangsoroló verseny. Továbbá 2008-ig folytattuk a MH Tájfutó  Csapatversenyének és Egyéni Bajnokságának megrendezését is és továbbra  is aktív szerepet vállalunk a megyei szintű versenyek rendezésében.

2006-ban  hagyományteremtő céllal megrendeztük az első önálló Kész István emlékfutást,  azon a terepen, amelyet utoljára teljesített Kész István barátunk.
2007-től  előtérbe helyeztük az utánpótlás nevelés feladatait és azóta számtalan  rendezvény volt, melyeken több száz gyerek vett részt.

Büszkék  vagyunk arra, hogy tagságunk létszáma az eltelt időszakban jelentősen  megnövekedett, tagjaink között jelentős létszámmal képviseli magát a  tatai katonai alakulat. Eredményeink, és tevékenységünk egyre szélesebb  körben teszi ismertté a nevünket és sportolóinkat.
Mészáros Károly
Tagjaink
Létszám: 23 fő
Senior férfi: 10 fő; Senior nő: 4 fő;
Felnőtt férfi: 0 fő; Felnőtt nő: 2 fő;
Ifjúsági fiú: 2 fő; Ifjúsági lány: 5 fő
Versenyengedéllyel rendelkezik: 18 fő
Avar András
Avar Boglárka
Avar Ildikó
Avar Levente
Bojtor Csaba
Bojtor Csilla Enikő
Bojtor Zsófia
Bojtor Zsuzsanna
Federics Éva
Gillich Dóra
Gillich György
Gillich Luca
Horváth János
Lukács Péter
Lutring László
Mészáros Károly
Nagy Eszter
Pincés Marianna
Pokornyik Tibor
Reszter István
Szelényi Zsuzsanna
Tóth Lajos
Ulicsák Zsolt József

*Rajtengedélyesek
Tiszteltbeli tagjaink
Berbécs Sándor; Csőkör György
Csőkör Zoltán, Langschadl József
Törjék György; Varga Zoltán
Ágh Eleonóra; Aknai Antal
Emléküket megőrizzük
Simon Lajos 1935-1991
Kész István 1940-2005
Térképek
Linkek
2022. 02. 03.
Készítette: mkaroly / Utoljára frissítve:
Vissza a tartalomhoz