06.03. Edzés-Pusztamarót - Szabadidősport - tájékozódási rendezvények

Népszerűsítő tájfutó rendezvények, Diáktájfutás
Terem-O; Park-O; Field-O; Mikr-O; Mátrix
Játékos versenyek
A családi zöldsport
Látogatók száma:
Képességfejlesztés
Tartalomhoz ugrás

06.03. Edzés-Pusztamarót

2016
Pusztamaróti Tájfutó Szombat
2016.06.04
Pusztamarót / Sólyomfészek
Háromfutamos edzőverseny 1. és 2. futamon középtávú pályákkal, 3. futamon éjszakai ultrarövid pályával.
RENDEZŐ: MSE -ZSANETT Utánpótlás részlege

Indulók száma összesen: 21 fő
EREDMÉNYEK


1 Futam (Pusztamarót / Jung-ház)

Az 1. futam talán egyik legnehebben kifogható pontja 10-44
 
A délelőtti edzésen 11 fő up. korú és 8 fő kísérő ált rajthoz 4 pályán.
A legkisebbek 10C jellegű pályával ösvényt, szekérutat, kerítést követve, néhol a velük azonos magasságú csalánt leküzdve teljesítették, körpályájukat.
A 12C-s pályán hasonló volt a feladat egy kicsit hosszabb és több pontos pályán.
A 14-es pályán már 3 olyan pont is volt, amit tájoló használata nélkül nehéz lett volna megoldani.
A 16/Nyílt pálya pedig már tartogatott egy-két B-s szintű tájékozódási feladatot is. Nehéz volt a magas aljnövényzet miatt kifogni a pontokat és sajnos egy felvezetői hiba is becsúszott, a 44-es pont nem volt a helyén, de ez komoly gondot nem okozott a mai edzésen.

2. Futam (Pusztamarót / Áztató)

A 2. futam F16/Nyílt átfutója és a "gyílkos" befutó :)
 
Délután a csapat egy kicsit már megfogyatkozva, de továbbra is lelkesen átzarándokolt a Jung háztól 1500 m-re DK irányba lévő tisztásra. Aki tavaly volt az MSE UP edzőtáborában, sohasem felejti el azt a félelmetes vihart, ebből kaphattunk ma is egy kis ízelítőt, ezért a keresztelés Pusztamarót „Áztató”.
A délutáni feladatok a 10-12-14-es kategóriákban rövidebbek, a 16/Nyílt kategóriában távolságra megegyezőek voltak. Minden kategóriában átfutó pontot használtunk, így a nem futók vagy a már beérkezők bíztathatták a még küzdőket.
10C-ben az útvonalkövetést egy kicsit megcifrázta a sűrűbb úthálózat és az a tény, hogy többször kellett forgatni a térképet. Itt már becsúszott egy két hiba is.
12-ben hasonlóan fontos volt figyelni jól áll e kezünkben a térkép és melyik pontra is kell mennem.
14-ben csak két nehezebb átmenet volt, amit érdemes volt irányba megcsinálni a nagyon nagy kerülő miatt.
16/Nyílt-ban pedig már komolyan kellett a tájolóra hagyatkozni. A délelőttől eltérően inkább hosszabb átmenetek voltak, fontos volt a távolság jó megbecsülése, az irány helyes tartása és pont közelben a domborzat felismerése.


3. Futam (Pusztamarót / Sólyomfészek Tábor)

Az a fránya 8-as és a "...már vége is?

A szombati nap zárásaként visszatértünk a táborba, ahol sötétedés után ultrarövid pályákat lehetett teljesíteni. A felvezető már elég fáradt volt ezért elég sok zavaró tényezőt tett ki a pályára, ál-pontok, egy ponton több SI doboz, lekordonozott terület ellenőrző bíróval.
A „buli futam” technikailag értékelhetetlen, habár többen nagyon komolyan vették és a még ébren maradt gyerekek már versenyen kívül többször több pályát is teljesítettek. Valamint az eddig bátortalan kísérők az éj leple alatt csatlakoztak a versenyzőkhöz és kipróbálták az ultrarövid kihívást.
 Az edzés előtt kértem (Mauer Lajos), ma ne egymással, hanem a feladattal küzdjenek meg, akinek sikerül az legyőzte a mai ellenfelét.
 A győztesek:
Laura, Mónika, Ricsi:
Egyedül teljesítette mind a két pályát! Lassan elhihetitek már a térkép sokkal jobb barátod, mint a szalag. Még akkor is, ha néha egy kicsit belezavarodunk a részletekbe.
 
Krisztián, Tomi, Máté, Koblencz Kristóf, Kiss Benedek:
Figyelni kell és koncentrálni az egész pályán, ha nem kalandozol el a feladat közben, nem fogsz hibázni, de ha mégis akkor ki kell javítani.

Berci:
A délelőtti pályát szépen teljesítetted, jó volt a ritmusod is nem kalandoztál el. Sajnálom a délutánt és kérlek gondolkozz el azon, amiről délelőtt beszéltünk.

D.Peti, H.Peti:
A két futam között rövid idő telt el, ez lehet egy kicsit fárasztó volt, de H.Petit minden dicséret megilleti. Alkalmazkodott, küzdött, versenyzett, erre lehet építeni. Emlékezz az esti Tókörös 5 perces km-es beszélgetésre…
D.Peti kérlek, a Bercihez hasonlóan gondold át amiről beszéltünk…

A külön verseny győztes, az összetett legjobb befutóidő az F16/Nyílt kategóriában pedig: Hegedüs Péter
2017.11.14.
Utoljára frissítve
Vissza a tartalomhoz